Jezik | Language: HRV ENG
Metode i tehnike novih medija
Šifra: 92679
ECTS: 5.0
Nositelji: izv. prof. dr. sc. Domagoj Bebić
Izvođači: Domagoj Bebić - Seminar
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,0,0

Nastava se odvija na hrvatskom jeziku u svim svojim elementima, a stranim studentima koji su pridruženi mješovitoj grupi nudi se mogućnost savladavanja predmeta pomoću dodatnih izravnih konzultacija s nastavnikom i asistentima na engleskom jeziku. Pri tome, nastavnik stranog studenta upućuje na odgovarajuću literaturu na engleskom jeziku te mu osigurava mogućnost polaganja predmeta na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 30
Seminar 30
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Upoznati studente novinarstva s najvažnijim metodama i tehnikama novih medija. Stjecanje znanja i vještina potrebnih za samostalni razvoj pojedinih medijskih oblika na webu. Upoznavanje s metodama i programima koji se koriste za mjerenje učinkovitosti web izdanja. Upoznavanje studenata s alatima koji se koriste u novim medijima. Osposobljavanje studenata da samostalno vode projekte u novim medijima.
Literatura:
  1. Newman, N.; Levy, D.; Nielsen Kleis, R. (2015) Reuters Institute Digital News Report: Tracking the Future of the News. Reuters Institute for the Study of Journalism (odabrana poglavlja)
  2. Lievrouw, L.A.; Livingstone, S. (2006) The Handbook of New Media. London: Sage Publications.
  3. Manovich, L. (2006) What is New Media, 5-10.In: Hassan, R.; Thomas, J. (2006) The New Media Theory Reader. London: Open University Press
  4. Rosen, J. (2012) People formally known as audience in: Mandiberg, M. (2012) The Social Media Reader. New York: New York University Press
5. semestar
Usmjerenje NOVI MEDIJI nov. 5 semsetar - Redovni studij - Preddiplomski studij Novinarstvo
Usmjerenje NOVI MEDIJI nov. 5 semsetar - Izvanredni studij - Preddiplomski studij Novinarstvo
Termini konzultacija:
Obavijesti
Objavljeno: 13. 11. 2018. u 08:05
Uređeno: 13. 11. 2018. u 08:05
Ana Kuharić

Otkazuje se nastava doc. dr. sc. Domagoja Bebića zbog službenog puta nastavnika:

  • u petak, 16.11.2018. predavanje iz kolegija Cyberpolitika (2. godina diplomskog studija novinarstva) - seminarska nastave odvijat će se prema redovnom rasporedu
  • u utorak 20. studenoga 2018. predavanje i seminari iz kolegija Metode i tehnike novih medija (3. godina preddiplomskog studija novinarstva)

Odrada u dogovoru s predmetnim nastavnikom. 

Objavljeno: 11. 7. 2018. u 13:07
Domagoj Bebić

Poštovani kolege,

upis ocjena s mješovitog roka bit će sutra, četvrtak, 12. srpnja u 15:00 sati u D dvorani.

Veliki pozdrav!

 

doc.dr.sc. Domagoj Bebić

Objavljeno: 13. 2. 2018. u 15:02
Domagoj Bebić

Poštovani kolege,

ovim putem vas obavještavam da će se upis ocjena s drugog roka iz kolegija "Metode i tehnike novih medija" održati u srijedu, 21. veljače od 11 sati u Vijećnici Fakulteta.

Vidimo se i veliki pozdrav!

Objavljeno: 2. 2. 2018. u 12:34
Domagoj Bebić

Poštovani kolege,

 

ovim putem vas obavještavam da je upis ocjena s prvog roka u srijedu, 7. veljače od 11 sati u seminaru 1 (treći kat). Vidimo se i veliki pozdrav!

doc.dr.sc. Domagoj Bebić

Objavljeno: 8. 1. 2018. u 10:35
Domagoj Bebić

Poštovani kolege,

obaviješten sam da većini vas više odgovara termin kolokvija 16. siječnja. Tako da vam ovim putem potvrđujem da je konačan datum kolokvija iz kolegija "Metode i tehnike novih medija" 16. siječnja u terminu predavanja. Nakon kolokvija ćemo nastaviti s izlaganjem vaših prezentacija - krećemo prvo s prezentacijama zapisanima za 9. siječnja, pa nastavljamo onda po rasporedu.

Ispitna literatura vam je učitana pod nastavne materijale. Pročitajte literaturu, uočite ključne pojmove te se pripremite za polu-esejistički ispit.

Za sve probleme i nejasnoće pošaljite mail na: domagoj@edemokracija.hr.

Veliki pozdrav!

doc.dr.sc. Domagoj Bebić

Objavljeno: 6. 1. 2018. u 10:32
Domagoj Bebić

Poštovani kolege,

 

prvenstveno želim vam puno i akademskog i osobnog uspjeha u novoj 2018. godini.

A nadalje, javljam vam se s par informacija. Naredni tjedan sam predavač na međunarodnoj znanstvenoj konferenciji u Londonu te stoga odgađamo predavanje 9. siječnja iz kolegija Metode i tehnike novih medija. Sve prezentacije koje su bile zapisane za taj susret odgađamo za naredni, 16. siječnja.

 

Također, kao što stoji u uputama kolegija, javljam vam podsjetnik da je kolokvij (koji se piše jednom) zakazan za posljednji susret u siječnju, 23. siječnja. Literatura za kolokvij nalazi vam se učitana na Intranetu pod nastavnim materijalima. Za literaturu imate odabrana poglavlja iz knjige "Understanding new media".

 

Za sve upite, nejasnoće i komentare javite mi se na mail domagoj@edemokracija.hr.

 

Veliki pozdrav i do skorog susreta!

doc.dr.sc. Domagoj Bebić

Objavljeno: 25. 10. 2017. u 10:53
Domagoj Bebić

Poštovani kolege,

pod nastavne materijale kolegija učitana vam je ispitna literatura za kolokvij koji je planiran za kraj semestra.
Kao što je naznačeno u silabusu, literaturu sačinjavaju odabrana poglavlja knjige 'Understanding New Media', autora Eugenia Siapera. 

Literaturu proučite s razumjevanjem jer će vam ispitna pitanja biti esejskog tipa.

Sretno s učenjem i pripremom!

Veliki pozdrav,

doc.dr.sc. Domagoj Bebić

Objavljeno: 23. 10. 2017. u 14:10
Domagoj Bebić

Poštovani kolege,

 

zbog neodgodive obaveze sutra nisam u mogućnosti održati predavanje.

No, kako ne bismo kasnili s vašim seminarskim izlaganjima, vašim projektima i praktičnim dijelom nastave, sutra će s vama biti moja asistentica, Milica Vučković.

Tako da pripremite svoja izlaganja za termin predavanja, ja vam danas tijekom dana odgovorim na sve vaše upite vezano za projekte i prezentacije te mi slobodno proslijedite svoje dvojbe  i upite.

Također, literatura za kolokvij (za koji smo rekli da će biti u zadnjem/predzadnjem tjednu predavanja - kako većini bude odgovaralo) bit će učitana kroz tjedan dana pod nastavne materijale kolegija.

 

Vidimo se idući tjedan i veliki pozdrav!

doc.dr.sc. Domagoj Bebić

Objavljeno: 2. 10. 2017. u 09:51
Domagoj Bebić

Poštovani kolege,

Profesor Lance Bennett, jedan od najvećih, ako ne i najveći svjetski znanstvenik s područja političke komunikacije i medija, u srijedu, 4.10., s početkom u 17:30 u dvorani A održat će predavanje na temu: Populism, Trump and How to Fix Democracy. 

Lance Bennett trenutno predaje na Sveučilištu Washington i ravnatelj je centra za komunikaciju i građansku uključenost (Center for Communication and Civic Engagement, www.engagedcitizen.org).

 

Autor je i urednik 12 knjiga, bio je urednik ili član uredništva najuglednijih znanstvenih časopisa s područja politologije i komunikacijskih znanosti. Urednik je izdavačke serije Communication, Society and Politics uglednog Cambridge University Pressa. Bio je predsjednik sekcije Politička komunikacija Američkog udruženja politologa (American Political Science Association) i počasni professor na Kennedy School of Government na Sveučilištu Harvard te na Sveučilištu u Stockholmu. 

S obzirom da se radi o jednom od najrelevantnijih autora s navedenih područja, vama bi bilo korisno da sudjelujete na ovom predavanju te poslušate jednog od najistaknutijih znanstvenika današnjice. Na predavanju će se voditi evidencija te će vam se prisustvo bodovati kao dolazak na seminar.

 

Vidimo se i veliki pozdrav!

doc.dr.sc. Domagoj Bebić

Objavljeno: 12. 9. 2017. u 13:16
Domagoj Bebić

Poštovani kolege,

ovim putem vas obavještavam da će se upis ocjena s jesenskog roka iz kolegija održati 13. rujna s početkom u 11 sati u dvorani D. Svi kolege koji trebaju usmeno odgovarati neka se pripreme jer ćemo na upisu imati i pojedinačni usmeni ispit za one kojima to treba.

Vidimo se sutra i veliki pozdrav!

Objavljeno: 11. 7. 2017. u 10:23
Domagoj Bebić

Poštovani kolege,

upis ocjena s mješovitog roka bit će 12. srpnja (srijeda) u dvorani D od 15:00 sati. Kao i uvijek na upisu ocjene svi kolege će moći usmeno odgovarati.

Veliki pozdrav

doc.dr.sc. Domagoj Bebić

Objavljeno: 15. 2. 2017. u 16:30
Domagoj Bebić

Poštovani kolege,

 

upis ocjena s drugog ispitnog roka iz kolegija "Metode i tehnike novih medija" bit će u ponedjeljak, 20. siječnja, od 12:00 sati u Dvorani D.

Tada ćete moći dobiti i detaljniji uvid u vaše bodove te će svi kolege koji nisu pisali kolokvij ili im je ocjena između moći i usmeno odgovarati. 

 

Vidimo se i veliki pozdrav!