Search Icon
Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Upisi u prijediplomske studije

Na Fakultetu političkih znanosti postoje dva prijediplomska sveučilišna studija: Politologija u trajanju od 4 godine i Novinarstvo u trajanju od 3 godine. Završetkom ovih studija stječe se titula sveučilišni prvostupnik (baccalaureus), odnosno sveučilišna prvostupnica (baccalaurea) politologije, to jest sveučilišni prvostupnik (baccalaureus), odnosno sveučilišna prvostupnica (baccalaurea) novinarstva.

Bez obzira na prijašnje iskustvo tijekom srednjoškolskih dana ili vannastavnih aktivnosti, uvjet upisa na prijediplomske studije je završena gimnazija ili drugo odgovarajuće srednjoškolsko obrazovanje, s ocjenama i bodovima stečenim državnom maturom koji se prilažu u trenutku prijave na studij.

Ispod možeš pronaći obavijesti o upisima u I. godinu prijediplomskog sveučilišnog studija Novinarstva i prijediplomskog sveučilišnog studija Politologija za tekuću akademsku godinu, kao i obavijesti namjenjene studentima za upis u više godine ili ponavljanje iste studijske godine.

Osim obavijesti ovdje možeš pronaći i sve odluke koje su vezane uz upis u I. ili više godine preddiplomskih studija. To su odluke poput:

  • Odluke o upisnim kvotama za upis na preddiplomske studije,
  • Odluke o upisnim kriterijima,
  • Odluke o uvjetima upisa u višu godinu,
  • Odluke o iznosu participacije u troškovima studija,
  • Odluke o cijeni  upisnog paketa,
  • Odluke o visini naknada, itd.

Odluke o upisima na prijediplomske studije

Obavijesti o upisima na prijediplomske studije

23.08.2023
Upisi u više godine studija na sveučilišnim prijediplomskim studijima Novinarstvo i Politologija u ak. god. 2023./2024.
Studenti će se u više godine sveučilišnog prijediplomskog studija Novinarstvo i sveučilišnog prijediplomskog studija Politologija upisivati online od 7.rujna 2023. godine od 12:00 sati do 15. rujna 2023. godine do 23:59 sati putem mrežnih stranica Fakulteta političkih znanosti na poveznici .
16.06.2023
Obavijest studentima koji u ak. god. 2023./2024. upisuju I. godinu sveučilišnog prijediplomskog studija u redovitom statusu, a već studiraju ili su studirali tri i više puta na nekom drugom sveučilišnom studiju
STUDENTI KOJI U AKADEMSKOJ GODINI 2023./2024. UPISUJU I. GODINU SVEUČILIŠNOG PRIJEDIPLOMSKOG STUDIJA U REDOVITOM STATUSU, A VEĆ STUDIRAJU ILI SU STUDIRALI TRI I VIŠE PUTA NA SVEUČILIŠNOM PRIJEDIPLOMSKOM  STUDIJU NA NEKOM DRUGOM VISOKOM UČILIŠTU