Jezik | Language: HRV ENG
Mediji, demokracija i participacija
Šifra: 200297
ECTS: 7.0
Nositelji: doc. dr. sc. Dina Vozab
Izvođači: doc. dr. sc. Dina Vozab - Seminar
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

0,0,0

Nastavnik nije u mogućnosti ponuditi nastavu na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 30
Seminar 30
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Literatura:
1. semestar
Izborni SDN 1-1 - Redovni studij - Diplomski sveučilišni studij Novinarstvo

2. semestar
Usmjerenje Istraživanje medija i komunikacije DN 2. semestar - Redovni studij - Diplomski sveučilišni studij Novinarstvo
Termini konzultacija:
  • doc. dr. sc. Dina Vozab :

    Srijeda, 10:00, IV kat u Fabkovićevoj ulici

    Lokacija:
Obavijesti
Objavljeno: 17. 12. 2020. u 10:28
Dina Vozab

Poštovane kolegice i kolege,

budući da je na ovom kolegiju izgubljen još jedan termin nastave jer se 23.12. nastava održava do 12 sati, šaljem novi raspored i nešto izmijenjen syllabus.

Predavanja i seminarska nastava će se održati 13. i 20.1.2021. a drugi online test se neće održati

Bodovi iz online testa se prebacuju na završne radove za koje su sitno promijenjene upute da se uskladi opterećenje. 

Završni radovi će se bodovati ovako:

KLASIČNOZavršni seminarski rad  (55 bodova)- predaje se u ispitnim rokovima

DKUZavršni rad- izvještaj ili analiza na temelju aktivnosti na alatu Parlametar (https://parlametar.hr/) (65 bodova)- predaje se u ispitnim rokovima

Novi raspored, izmjene u syllabusu i upute za završne radove su u nastavnim materijalima, a sve ću postaviti i u MS Teams. Javite se ako nešto nije jasno.

 

Kako se sada nećemo više vidjeti do sljedeće godine, želim vam sretne praznike, Božić, novu godinu! Pokušajte se odmoriti i uživati koliko stignete i možete i nadam se da će nam svima 2021. biti mnogo sretnija i normalnija.

 

Puno pozdrava svima,

Dina
 

Objavljeno: 16. 11. 2020. u 15:52
Dina Vozab

Poštovane kolegice i kolege,

sljedeću srijedu 25.11. održava se manji online test, dobit ćete dva pitanja preko obrasca na MS Teamsu.

Cilj je provjeriti razumijevanje osnovnih pojmova iz gradiva, a tijekom pisanja odgovora moći ćete slobodno koristiti literaturu, vaše bilješke i materijale s nastave. Pišite vlastitim riječima, jedino je zabranjeno prepisivanje i plagiranje. Ako citirate literaturu, navedite izvor citata.

Ovo je literatura vezana uz prvi dio gradiva:

1. Carpentier (2011) Chapter 1: Defining Participation: An Interdisciplinary Overview (str. 15- 41; str. 64-73; str. 94-131)

2. Vozab (2019) Drugo i treće poglavlje (str. 21-106)

 

Pitanja će biti postavljena u vrijeme početka predavanja (12:15), a odgovore ćete imati vremena predati do 14:45 kad inače završava seminarska nastava. Broj riječi nije važan, boduje se razumijevanje pojmova i dobro i jasno argumentirani odgovori. Izvrsni odgovori mogu biti nagrađeni dodatnim bodovima.

 

Lijep pozdrav,

Dina Vozab

Objavljeno: 9. 11. 2020. u 08:40
Dina Vozab

Poštovane kolegice i kolege,

budući da je osoba s kojom sam u kućanstvu bila u kontaktu s osobom pozitivnom na Covid i sad je u izolaciji, ja sam ovaj tjedan također preventivno u samoizolaciji.

Nastava će se ove srijede 11.11. (i predavanje i seminar) održati isključivo online preko MS Teamsa.

Lijep pozdrav,

Dina

 

Objavljeno: 20. 10. 2020. u 08:44
Dina Vozab

Poštovane kolegice,


sutra u srijedu 21.10. od 14:45 do 16:00 sati u kompjuterskoj učionici na FPZG bit će kratko predstavljanje mentora, vas i zajedničkih očekivanja od seminara, rasprava o mogućim temama i dogovor o zadacima.
Osnovna znanja i iskustva koja ćete svakako steći:
- dobro snalaženje na službenim stranicama Hrvatskog sabora [https://sabor.hr/ i http://edoc.sabor.hr/]
- poznavanje mogućnosti korištenja alata za praćenje rada saborskih zastupnica_ka Parlametar.hr [https://parlametar.hr/]
- osnovna znanja o strukturi baza podataka i razliku između otvorenih, upotrebljivih i zaključanih podataka

Ostalo po dogovoru i ovisno o vašim interesima.
 

Pratite kanal Društveno korisno učenje na MS Teams gdje se također objavljuju obavijesti i postavljaju se linkovi za streaming. Sutrašnja radionica održat će se fizički u kompjuterskoj učionici i istovremeno streamati preko MS Teamsa. Za sva pitanja možete se javiti meni ili Melisi Skender (melisa@gong.hr).

 

Lijep pozdrav,

Dina 

Objavljeno: 20. 10. 2020. u 09:09
Dina Vozab

Poštovane kolegice i kolege,

sad je u nastavnim materijalima objavljen konačan raspored prezentacija i respondiranja nakon svih zamjena. U nastavnim materijalima možete pronaći i PDF s prijedlozima konkretnijih tema prezentacija po datumima, a ako niste sigurni oko teme možete mi se javiti ili sutra nakon predavanja ili mailom ili zatražiti konzultacije.

Molim vas da ograničite trajanje seminarske prezentacije na 10 minuta. 

U prezentaciji biste trebali objasniti vašu temu kroz ono što ste uspjeli prikupiti iz literature i objasniti vaš „projekt“- biste li predložili istraživanje te teme ili  razvili set preporuka za rješenje problema kojeg ste identificirali? Na kraju prezentacije predlažete popis literature koju biste koristili za završni rad. Javite mi prijedlog vaše teme i radite li sami ili u paru pa vam mogu dati još preporuka. 

Lijep pozdrav,

Dina 

Objavljeno: 12. 10. 2020. u 10:28
Dina Vozab

Poštovane kolegice i kolege,

raspored seminarskih aktivnosti ću objaviti u tablici danas ili sutra. 

Budući da se sad povećao broj studenata na kolegiju, napravit će se male izmjene kako bi svi stigli odraditi svoje seminarske obaveze: seminarska prezentacija i završni rad se mogu raditi samostalno ili u paru i to vrijedi i za klasičnu i za dku nastavu.

Konzultacije oko tema za seminarske prezentacija i završne radove će se održati ovu i iduću srijedu nakon predavanja.

Lijep pozdrav,

Dina

Objavljeno: 7. 10. 2020. u 14:05
Dina Vozab

Dragi svi,

ako se niste uspjeli uključiti preko streaminga, šaljem i ovdje linkove za odabir modela nastave (detalji u PDF-u Uvodno predavanje i Gong DKU).

Ovdje možete odabrati koji model nastave želite pohađati (klasično ili dku): https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=EB0-vRvPbEWJ9qaO25vgXQMzbdf0aUBAqGKY5HQrau1URjJJMVRZSlFJSE5OMFBPMzdLNUE5Sk1PTi4u

 

Ovdje možete odabrati termin koji vam odgovara za seminarsku prezentaciju (klasično): https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=EB0-vRvPbEWJ9qaO25vgXQMzbdf0aUBAqGKY5HQrau1UREU3QzMwVEk3TTdUTVBRVVFCSlhaTDBXVi4u

Konačan raspored prezentacija ću objaviti sljedeći tjedan.

 

Lijep pozdrav,

Dina 

Objavljeno: 29. 9. 2020. u 13:38
Dina Vozab

Poštovane kolegice i kolege,

s uvodnim predavanjem krećemo u srijedu 7.10. u 12:15. Prema dostupnim informacijama, jedan dio vas će doći na fakultet na uvodno predavanje, a jedan dio će pratiti nastavu u prvom tjednu preko streaminga na MS Teamsu-raspored ćete dobiti uoči početka nastave.

Do prvog susreta svi ćete biti uključeni u kolegij na MS Teamsu, a informacije o kolegiju ćete dobivati preko tog sustava i preko intraneta. Za sad je na intranet postavljen samo syllabus s osnovnim informacijama o kolegiju, a detalje ćete čuti na uvodnom susretu.

Lijep pozdrav i vidimo se uskoro,

Dina Vozab