Jezik | Language: HRV ENG
Mediji, demokracija i participacija
Šifra: 200297
ECTS: 7.0
Nositelji: doc. dr. sc. Dina Vozab
Izvođači: Dina Vozab - Seminar
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

0,0,0

Nastavnik nije u mogućnosti ponuditi nastavu na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 30
Seminar 30
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Literatura:
2. semestar
Usmjerenje Istraživanje medija i komunikacije DN 2. semestar - Redovni studij - Diplomski sveučilišni studij Novinarstvo
Termini konzultacija:
  • doc. dr. sc. Dina Vozab :

    Srijeda, 10:00, IV kat u Fabkovićevoj ulici

    Lokacija:
Obavijesti
Objavljeno: danas u 09:04
Dina Vozab

Dragi svi,
malo prije 9:30 ćete dobiti pitanja za drugi kolokvij. Svatko će dobiti zasebni dokument s pitanjima sa svojim imenom. Otvorite dokument s pitanjima i pišite direktno u taj dokument (možete kopirati vaše odgovore u Word dokument na vašem računalu da imate drugu verziju za svaki slučaj). Kad završite s pisanjem, kliknite Turn in i potvrdite- to ćete vjerojatno trebati ponoviti još jednom u Google Classroom Assignment (kliknuti Turn in i potvrditi). (ovdje se nalaze upute: https://support.google.com/edu/classroom/answer/6020285)
Rok za predaju je 10:45 preko Assignments. Ako ne uspijete predati preko Assignments priznat će se kolokvij predan e-mailom (dinavozab@gmail.com ili dina.vozab@fpzg.hr) do 10:45.

Lijep pozdrav,

Dina

Objavljeno: 19. 4. 2020. u 19:40
Dina Vozab

Poštovane kolegice i kolege,
šaljem dodatne uputne za kolokvij sutra, pročitajte ih u nastavnim materijalima.
Ispitna pitanja ćete dobiti preko Google Classroom Assignments.

Ako se još niste uključili u Google Classroom, to možete učiniti preko ove šifre: sgqnbei

Počinjete pisati sutra oko 10:00 (nešto prije 10:00 ćete dobiti pitanja), a predajete kolokvij preko Assignment do oko 11:00.

Kolokvij nije obavezan i nije uvjet za izlazak na ispit!

Ako nećete uspjeti predati vaše odgovore preko Assignments, moći ćete ih poslati mailom do 11:05 mailom (dinavozab@gmail.com ili dina.vozab@fpzg.hr).
Pozdrav,
Dina

Objavljeno: 16. 4. 2020. u 11:23
Dina Vozab

Drage kolegice i kolege,
podsjećam vas da sljedeći ponedjeljak imate mogućnost pisati prvi kolokvij iz kolegija MDP. Kolokvij će se održati 20.4.2020. u 10:00. Dobit ćete poziv za ispunjavanje kolokvija preko Google Classroom s ograničenim vremenom za pisanje (otprilike jedan sat). Prvi kolokvij nosi 30 bodova i sastoji se od esejskog tipa pitanja.
Kolokvij nije obavezan i nije uvjet za izlazak na ispit.
Molim vas da mi javite do nedjelje u ponoć ako želite pisati kolokvij, pa će se za vas pripremiti set pitanja.

Ovo je literatura i materijali koje ćete moći koristiti prilikom odgovaranja na pitanja u prvom kolokviju:

PPT prezentacije i objavljeni tekstovi predavanja u nastavnim materijalima, kao i seminarske prezentacije (za datume 2.3., 9.3., 16.3., 23.3. i 30.3.)
Anduiza, E., Jensen, M.J., Jorba, L. (2012) Digital Media and Political Engagement Worldwide: A
Comparative Study, Cambridge University Press (usredotočiti se na poglavlja Introduction& global perspective (str. 1-38) &conclusion (str. 240-252)), pročitati seminarske prezentacije na tu temu
Gordon, E. i Mihailidis, P. (2016) Civic Media: Technology, Design, Practice. Cambridge, MA: MIT Press- Usredotočiti se na odabrana poglavlja: Zuckerman – Effective civics i Bennett i Segerberg- Logic of connective action) (49-105)
Vozab, D. (2019) (Ne)informirani građani: politička participacija u novom medijskom okolišu, Zagreb:Jesenski i Turk; posebno se usredotočiti na poglavlja Uvod, Kakve medije i kakvu demokraciju trebamo, Politička komunikacija i njeni efekti (str.13- 98).

Objavljeno: 23. 3. 2020. u 09:58
Dina Vozab

Drage kolegice i kolege,

nadam se da ste svi i svi vaši dobro i da niste previše preplašeni od ovih katastrofa koje se događaju. Nadam se da nemate previše štete i da ste se uspješno uspjeli smjestiti ako ste morali seliti jučer.

Što se tiče nastave, budući da izgleda da će ovo stanje nešto potrajati, morat ću malo promijeniti način bodovanja da sve aktivnosti budu izvedive u ovom kontekstu na daljinu. Ja ću i dalje postavljati nastavne materijale (prezentacije i tekst predavanja u Wordu) koje ćete moći koristiti kao skriptu, a uskoro ću postaviti i syllabus s nešto izmijenjenim načinima bodovanja da se nastava olakša. Budući da sustav intraneta ne omogućava baš puno interaktivnosti, poslat ću vam pozivnice u Google Classroom gdje ću također postavljati materijale i gdje ćete moći komentirati i postavljati pitanja.

Lijep pozdrav svima,

Dina

Objavljeno: 13. 3. 2020. u 18:35
Dina Vozab

Drage kolegice i kolege,

budući da je odlučeno da je  nastava na fakultetu obustavljena od sljedećeg ponedjeljka, nastavit ćemo komunicirati na daljinu iduća dva tjedna. Sve prezentacije za predavanja ću objavljivati u nastavnim materijalima uz dodatni tekst tamo gdje je potrebno i koliko je to moguće. Studenti koji imaju aktivnosti 16. i 23.3. mogu predati radove mailom, a ja ću ih objaviti na intranetu. Svima koji imaju prezentacije u iduća dva tjedna ću poslati mail kako bi se dogovorili oko literature i načina predaje. 

Nadajmo se da ćemo se ubrzo vratiti u normalno stanje. Budite dobro i čuvajte sebe i druge!

Puno pozdrava,

Dina 

Objavljeno: 1. 3. 2020. u 21:59
Dina Vozab

Podsjećam da je početak predavanja iz kolegija MDP pomaknut- od sad počinje u 9 sati.

Vidimo se sutra ujutro, pozdrav

Dina Vozab

Objavljeno: 24. 2. 2020. u 11:08
Uređeno: 24. 2. 2020. u 11:28
Dina Vozab

Poštovane kolegice i kolege,

u sklopu seminarske nastave omogućeno vam je da odaberete između dva načina pohađanja seminarske nastave: klasični model na fakultetu i model društveno korisnog učenja. Klasični model podrazumijeva seminarske prezentacije, respondiranje ili debate koje se odvijaju isključivo na fakultetu. Model društveno korisnog učenja podrazumijeva da se teorijsko znanje stečeno u nastavi primjenjuje kroz projekte u praksi. Nastava po modelu DKU na ovom kolegiju se izvodi u suradnji s udrugom Gong koja radi na programima građanskog obrazovanja i medijske pismenosti. Studenti će u suradnji s udrugom Gong imati priliku sudjelovati u Open Data konferenciji i edukacijama te radionicama o građanskoj i medijskoj pismenosti za mlade. Studenti koji odaberu DKU model imat će više terenske nastave, a manje klasične nastave na Fakultetu.

Detalji su opisani u PPT prezentacijama na intranetu i u syllabusu, a ako imate dodatnih pitanja javite mi se mailom. Molim vas da se registrirate za jedan od modela nastave do petka, 28.2., preko ove poveznice:

Odabir modela seminarske nastave

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdhepkeOlQCc2DP5SA4MF-j_2mzDEuOFuSdUlQwGUycMCiw8Q/viewform?usp=sf_link