Search Icon
Opcije pristupačnosti Pristupačnost

16.06.2023

Obavijest u upisu u I. godinu sveučilišnih prijediplomskih studija Novinarstvo i Politologija u ak. god. 2023./2024.

Studenti će se u I. godinu sveučilišnog prijediplomskog sveučilišnog studija Novinarstvo i sveučilišnog prijediplomskog studija Politologija upisivati od 20. srpnja 2023. godine od 7:00 sati do 21. srpnja 2023. godine do 23:59 sati online putem mrežnih stranica Fakulteta političkih znanosti na poveznici.

Otvorili smo chat na koji možete postaviti pitanje prodekanici za nastavu ili prijaviti problem koji se može javiti nakon što počnu online upisi 20.srpnja. Aplikaciji možete pristupiti na poveznici.  

Upute za online upise: 

20. srpnja u 7:00 postat će aktivna aplikacija za online upise.

Za prijavu u aplikaciju potrebni su sljedeći podaci: OIB, upisni broj s državne mature, adresa elektroničke pošte i lozinka koju sami kreirate.

Zatim na adresu elektroničke pošte dobivate verifikacijski kod. Adresa s koje se šalje verifikacijski kod je Quilt2CMS. Molimo Vas da provjerite i u spamu.

Nakon unosa verifikacijskog koda učitava se glavno sučelje aplikacije za upis u kojem su izlistani vaši osobni podaci povučeni iz sustava Postani student.

Na samom dnu sučelja nalaze se podaci o statusu prijave sa sljedećim parametrima: osnovni podaci, upisnina i školarina, ugovor o studiranju, podaci za xicu i izborni predmeti. Pored svakog parametra naveden je status, ispunjeno ili neispunjeno, kao i boja koja vam signalizira jeste li uspješno ispunili svaki od parametara.

Parametar osnovni podaci podrazumijeva unošenje broja mobitela i, ukoliko ih nemamo u sučelju, podataka o srednjoškolskom obrazovanju, preuzimanje ugovora o studiranju, ispunjavanje ugovora i prilaganje skenirane potpisane verzije u aplikaciju.

Parametar upisnina podrazumijeva prilaganje potvrde o plaćanju troškova upisa u iznosu od 39,82 EUR na žiro račun Fakulteta političkih znanosti, Lepušićeva 6, Zagreb IBAN HR1423600001101217644 kod Zagrebačke banke. Model: HR00, Poziv na broj 34, zatim upisujete OIB. Šifra namjene STDY. Opis plaćanja: troškovi upisa. Studenti koji su već prije studirali na nekom drugom fakultetu trebaju priložiti ispisnicu. Ukoliko je u trenutku prijave ne posjeduju, obavezno moraju donijeti ispisnicu u Studentsku referadu s početkom akademske godine.

Parametar podaci za xicu podrazumijeva prilaganje fotografije u jpeg formatu, maksimalne veličine 5MB, mininalnih dimenzija 900 x900 px te vlastoručnog potpisa crne boje na bijeloj pozadini u jpeg formatu, maksimalne veličine 5 MB.

Parametar izborni predmeti podrazumijeva rangiranje ponuđenih izbornih predmeta u prvom i drugom semestru.

Nakon unošenja i prilaganja svih dokumenata možete predati prijavu referadi.

Ukoliko nešto niste dobro unijeli, dobit ćete obavijest mailom da morate ispraviti prijavu. U svakom trenutku isto možete provjeriti i u aplikaciji.

Nakon vaših prijava 20. i 21. srpnja, 24. i 25. srpnja pristupamo upisima, nakon čega biste trebali dobiti mail da ste uspješno upisani.

U slučaju bilo kakvih problema slobodno koristite chat!

STUDENTI KOJI SE NE UPIŠU U PREDVIĐENOM TERMINU GUBE PRAVO UPISA.

Za upis će u online aplikaciju biti potrebno upisati matične/osobne podatke i priložiti sljedeće dokumente:

 1. Potvrdu o prebivalištu (policijska uprava ili e – građanin)  samo za kandidate koji imaju prebivalište izvan Zagreba;
 2. Fotografija JPEG format;
 3. Potpis markerom JPEG format, crno-bijela slika bez nijanse sive i sl.;
 4. Potpisati ugovor o studiranju;
 5. Potvrda o plaćanju troškova upisa 39,82 eura (300,00 kuna) na žiro račun Fakulteta političkih znanosti, Lepušićeva 6, Zagreb, IBAN HR1423600001101217644 kod Zagrebačke banke, model: HR00, poziv na broj: 34 – obavezno upisati OIB kandidata, šifra namjene: STDY, opis plaćanja: troškovi upisa.

Obavijest o preuzimanju SmartX-ica, početku nastave i sve ostale obavijesti bit će objavljene na mrežnim stranicama Fakulteta u drugoj polovini rujna 2023.

Popis obavijesti

Odluke o upisima na prijediplomske studije

Upisi u prijediplomske studije

Na Fakultetu političkih znanosti postoje dva prijediplomska sveučilišna studija: Politologija u trajanju od 4 godine i Novinarstvo u trajanju od 3 godine. Završetkom ovih studija stječe se titula sveučilišni prvostupnik (baccalaureus), odnosno sveučilišna prvostupnica (baccalaurea) politologije, to jest sveučilišni prvostupnik (baccalaureus), odnosno sveučilišna prvostupnica (baccalaurea) novinarstva.

Bez obzira na prijašnje iskustvo tijekom srednjoškolskih dana ili vannastavnih aktivnosti, uvjet upisa na prijediplomske studije je završena gimnazija ili drugo odgovarajuće srednjoškolsko obrazovanje, s ocjenama i bodovima stečenim državnom maturom koji se prilažu u trenutku prijave na studij.

Ispod možeš pronaći obavijesti o upisima u I. godinu prijediplomskog sveučilišnog studija Novinarstva i prijediplomskog sveučilišnog studija Politologija za tekuću akademsku godinu, kao i obavijesti namjenjene studentima za upis u više godine ili ponavljanje iste studijske godine.

Osim obavijesti ovdje možeš pronaći i sve odluke koje su vezane uz upis u I. ili više godine preddiplomskih studija. To su odluke poput:

 • Odluke o upisnim kvotama za upis na preddiplomske studije,
 • Odluke o upisnim kriterijima,
 • Odluke o uvjetima upisa u višu godinu,
 • Odluke o iznosu participacije u troškovima studija,
 • Odluke o cijeni  upisnog paketa,
 • Odluke o visini naknada, itd.