Jezik | Language: HRV ENG
Vijesti
Objavljeno: 29. 11. 2020. u 15:48
Uređeno: 30. 11. 2020. u 09:10
Đana Luša

Zbog novih epidemioloških mjera na nekim kolegijima kolokviji će se pisati u više grupa od predviđenog. Radi se o sljedećim kolegijima: Politička komunikacija, Politike povijesti, Politički sustavi srednjoeuropskih i baltičkih država, Uvod u političku znanost, Međunarodna sigurnost, Vizualna kultura, Povijest fašizma, Interkulturalna komunikacija, Politička socijalizacija i političko obrazovanje, Poslovno novinarstvo,Theories of Nationalism. 

Predmetni nastavnici objavit će novi raspored u kojem će dodati po jednu grupu. Pratite Intranet i Teamse

Hvala na razumijevanju

Objavljeno: 27. 11. 2020. u 17:08
Uređeno: 30. 11. 2020. u 09:48
Đana Luša
ONLINE NASTAVA

Poštovani kolegice i kolege, 

Od početka akademske godine nastojali smo održavati kombinirani model izvođenja nastave uz vašu veliku suradnju i razumijevanje.

Unatoč svim našim željama i nastojanjima za održavanjem ovog modela, upravo smo od Ministarstva znanosti i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo dobili uputu za prijelaz na online nastavu. 

Nažalost zbog epidemiološke situacije i upute koju smo dobili prelazimo na online nastavu. Trenutno nemamo informaciju do kada. Potrudit ćemo se da se što prije vratimo našem modelu!

Od ponedjeljka 30.11. svi kolegiji i sve razine studija (osim onih koji podrazumijevaju praktičnu nastavu, primjerice oni koji se izvode u TV studiju) izvode se preko aplikacije MS Teams prema aktualnom rasporedu.

Kolokviji koji su predviđeni sljedeći tjedan održat će se fizički, kao što je i planirano! (Oni koji su planirali kolokvij online, održat će kolokvije online).

Fakultet ostaje otvoren puno radno vrijeme, ostajemo pri rasporedu koji je bio na snazi cijeli semestar i  prijelaz na nastavu na daljinu podrazumjeva kontaktnu i sinkronu nastavu preko MS Teamsa.

Demonstratori i tehnička podrška ostaju dostupni, a o svim problemima molim Vas obavijestite prodekane čim ih uočite.

Iskreno se nadamo da ćemo se uskoro vratiti fizičkoj nastavi i lijepim starim vremenima u Lepušićevoj 6.

Za sva pitanja stojimo na raspolaganju.

Srdačno,

Uprava

Objavljeno: 26. 11. 2020. u 13:56
Đana Luša

Dobitnici Rektorove nagrade za akademsku godinu 2019./2020. diplome mogu preuzeti u dekanatu.

Objavljeno: jučer u 10:11
Toni Kliškić
Novi broj časopisa Anali Hrvatskog...

Izašao je novi broj časopisa Anali Hrvatskog politološkog društva (vol. 17, no. 1, 2020.) Novi broj donosi brojne zanimljive članke s fokusom na Covid-19 pandemiju kao što su „Pandemija COVID-19 i upravljanje krizom u Republici Hrvatskoj“, „Komuniciranje o pandemiji COVID-19: medijsko praćenje stožera i uporaba strategija uvjeravanja u Hrvatskoj“ te „Struktura rascjepa i parlamentarni izbori u Hrvatskoj 2020. u doba pandemije“. 
Svi su članci iz novog broja dostupni na poveznici.
 

Objavljeno: 2. 12. 2020. u 09:45
Uređeno: 2. 12. 2020. u 09:46
Toni Kliškić
Nova knjiga u izdanju Biblioteke...

U Biblioteci Politička misao objavljen je novi naslov: Spinoza i politika Étiennea Balibara. Specifično Balibarovo tumačenje Spinozine političke filozofije obuhvaća analizu njegovih ključnih tekstova kao što su Teologijsko-politička rasprava, Politička rasprava i Etika, ali i povijesnog konteksta njihova nastanka.

Étienne Balibar, profesor emeritus na Sveučilištu Paris Nanterre X, jedan je od vodećih francuskih filozofa i marksista.  Njegov rad, posvećen klasičnim tekstovima i suvremenim problemima, smješta se pod dvostruki znak filozofije i politike. Najpoznatiji je suradnik Louisa Althussera s kojim 1965. sudjeluje u strukturalno-epistemologijskoj rekonstrukciji Marxova znanstvenog mišljenja izloženoj u zborniku radova Lire le Capital (hrvatsko skraćeno izdanje Kako čitati Kapital, 1975). Brojne knjige i članci svjedoče o rasponu njegovih teorijskih preokupacija i strategijskih angažmana: osim trajnog bavljenja Marxovom filozofijom i marksističkom teorijom povijesti te čuvanja baštine L. Althussera, zaokupljen je temeljnim problemima političke antropologije, politike i demokracije, te kritičkim čitanjem klasika modernoga politčkog mišljenja.

Objavljeno: 1. 12. 2020. u 13:51
Uređeno: danas u 13:23
Toni Kliškić
Dodjela priznanja Mlada nada 2020 -...

Studentica Fakulteta političkih znanosti Dora Slivar dobitnica je priznanja Mlada nada 2020 za diplomski rad pod naslovom „Brendiranje emocija - kako je Danska brendirala sreću?“, koji je izrađen pod mentorstvom doc. dr. sc. Hrvoja Jakopovića. Rad su u jakoj konkurenciji izabrali članovi stručnog žirija, a među finalistima je ove godine bio i rad studenta FPZG-a Hrvoja Periše naslovljen „Kulturno-povijesna baština kao nositelj identiteta destinacije – Primjer Općina Nuštar“ mentora prof. dr. sc. Bože Skoke i komentora dr. sc. Dejana Gluvačevića. Predsjednik ovogodišnjeg žiriji Ivan Pakozdi, prodekan za razvoj i pročelnik Katedre za odnose s javnošću na Edward Bernays Visokoj školi za komunikacijski menadžment, vodio je program dodjele, a član žirija doc. dr. sc. Darijo Čerepinko, pročelnik Odjela za odnose s javnostima Sveučilišta Sjever je proglasio pobjednika u kategoriji diplomski rad. Hrvatska udruga za odnose s javnošću (HUOJ) ove je godine organizirala virtualnu dodjelu nagrada pa su svi zainteresirani svečanost mogli pratiti putem Facebook prijenosa na službenoj stranici Hrvatske udruge za odnose s javnošću. Strukovna udruga HUOJ svake godine dodjeljuje nagrade u četiri kategorije: diplomski rad, završni rad, komunikacijski plan i seminarski rad. Nagrada Mlada nada služi poticanju razvoja i izvrsnosti studenata u području odnosa s javnošću i strateškog komuniciranja. 

Objavljeno: 23. 11. 2020. u 16:20
Uređeno: 23. 11. 2020. u 16:21
Ana Kuharić

Izašao je novi broj časopisa Medijske studije (2020., vol. 11, br. 21) koji donosi niz zanimljivih članaka među kojima izdvajamo analizu fenomena binge-watchinga, analizu izvještavanja o različitim znanstvenim disciplinama u hrvatskim novinama od 1986. do 2008. te kritičku analizu političkog diskursa 'izuzetnosti' u filmu Američki snajper. Te i ostale članke možete preuzeti na poveznici.

Ugodno čitanje!

Objavljeno: 12. 11. 2020. u 14:10
Toni Kliškić
univie: summer school – European and...

Sveučilište u Beču organzira Ljetnu školu “European and International Studies 2021”, koja će se održati od 17. srpnja do 14. kolovoza 2021. u ljetnom kampusu jezera Wolfgang (Strobl, Salzkammergut). Četverotjedni program nudi tečajeve Europskih studija i Austrijske akademije za arbitražu te tečajeve njemačkog jezika. Tečajevi Europskih studija održavaju se na engleskom jeziku i fokusirani su  na Europu te Europsku Uniju i obuhvaćaju političke, ekonomske, pravne, ali i povijesne te kulturalne aspekte različitih promjena koje se trenutno zbivaju na europskom kontinentu. Tečajevi Austrijske akademije za arbitražu fokusirani su na rješavanje međunarodnih sporova pred arbitražnim tijelima. Rok za prijavu je 30. travnja 2021. 
Detaljne informacije o programu, uvjetima prijave i cijenama tečajeva nalaze se u brošuri i na poveznici. Obrazcu za prijavu možete pristupiti klikom na ovu poveznicu.   
 

Popis obavijesti