Jezik | Language: HRV ENG
Objavljeno: 16. 10. 2020. u 16:13
Uređeno: 18. 10. 2020. u 19:32
Đana Luša

Dobitnici Rektorove nagrade s Fakulteta političkih znanosti za akademsku godinu 2019./2020:

  • u kategoriji b (timski znanstveni i umjetnički rad): Janko Debeljak, Mirela Hamzić, Ivana Turkalj (Televizija Student)
  • u kategoriji d ("veliki"timski znanstveni i umjetnički rad): Ana Brenčić, Ivana Turkalj, Ivana Abramović, Petar Kleščić, Karmen Levar, Ivona Malbašić, Iva Marušić, Klara Berdais, Andrej Soldo, Andrea Guša, Kristina Jozić, Mia Buljan - Hrvatska radi (televizijski i multimedijski magazin, Televizija Student)
  • u kategoriji d ("veliki"timski znanstveni i umjetnički rad): nagrađeno glazbeno-scensko djelo Šuma Striborova, projekt na kojem je surađivao i Fakultet političkih znanosti, tj. novinari Televizije Student, s nekoliko sveučilišnih sastavnica
  • u kategoriji f (društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici): Nina Forgić, Ivan Hećimović, Klara Pinjuh, Saša Posavec, Marija Roguljić, Ana Stanković, Senna Šimek, Vid Krešimir Vince, sudjelovanje na projektu Časnici za vezu tijekom hrvatskoga predsjedanja Vijećem Europske unije

Nažalost, ove godine neće se održati dodjela Rektorove nagrade zbog pogoršanja epidemiološke situacije. 
Priznanja za sve nagrađene studente bit će uručena na Fakultetu. Informacije uskoro.

Čestitamo svim našim studentima i njihovoj mentorici prof.dr.sc. Teni Perišin!

Popis obavijesti
Obavijesti
Objavljeno: 22. 10. 2020. u 11:12
Uređeno: 23. 10. 2020. u 07:28
Đana Luša
Objavljeno: 26. 10. 2020. u 16:24
Uređeno: danas u 10:04
Ana Kuharić
Diplomatski klub prima nove članove

Svi koji žele postati novi članovi i članice Diplomatskog kluba mogu poslati svoju prijavu do 1. studenog u 12.00 sati. U tjednu nakon uslijedit će selekcijski postupak u obliku intervjua. Također, prije isteka roka za prijave bit će organizirano online predstavljanje, o čemu će naknadno uslijediti obavijest. 

S veseljem iščekujemo vaše prijave!

Prijaviti se možete putem poveznice.

Objavljeno: danas u 10:02
Uređeno: danas u 10:05
Toni Kliškić

Centar za promicanje tolerancije i očuvanje sjećanja na holokaust iz Zagreba, priprema online seminar pod nazivom „Antisemitizam, holokaust, stradanja - prošlost u sadašnjosti” s ciljem informiranja i educiranja izravnih sudionika u stvaranju javnog mnijenja o potrebama i vrijednostima točnog i argumentiranog prenošenja i javnog prikazivanja istine o holokaustu i stradanjima. Seminar će se održati na Međunarodni dan borbe protiv fašizma i antisemitizma, povodom sjećanja na „Kristalnu noć”, od 9. do 11. studenoga 2020. godine, online putem Zoom platforme te će se moći pratiti na Facebook stranici Centra za promicanje tolerancije. Program seminara možete pronaći na poveznici. Sudionici zainteresirani za praćenje i aktivno sudjelovanje u seminaru trebaju se javiti email Centra za promicanje tolerancije i očuvanje sjećanja na holokaust.

Objavljeno: jučer u 09:08
Toni Kliškić
VIII. Regionalna škola političke...

Zaklada dr. Zoran Đinđić u suradnji s Fakultetom političkih znanosti Sveučilišta u Beogradu organizira VIII. Regionalnu školu političke filozofije dr. Zoran Đinđić. Škola će se održavati u Beogradu od 18. do 20. studenoga 2020. godine, a tema će biti „Peti oktobar – dvadeset godina tranzicije”. Pravo sudjelovanja imaju studenti druge, treće i četvrte godine preddiplomskog studija i studenti diplomskog studija iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije. Studenti iz Hrvatske i Crne Gore na školi mogu prisustvovati online. Zainteresirani studenti moraju poslati životopis i motivacijsko pismo (minimum 1 A4 strana) do petka, 30. listopada u 17:00 sati na email adresu office@fondacija-djindjic.org.

Objavljeno: 18. 9. 2020. u 11:45
Uređeno: 18. 9. 2020. u 11:52
Nika Jelavić
FISIP Summer Course 2020: A Glimpse...

Fakultet društvenih i političkih znanosti Sveučilišta Diponegoro organizira međunarodnu online ljetnu školu „Uvid u društvenu, političku i kulturnu dinamiku Indonezije“ s desetak različitih tematskih skupina. Ljetna škola održat će se od 19. do 30. listopada 2020. Sudjelovanje je besplatno, a organizator izdaje certifikat za sudjelovanje svim sudionicima. Prijavu možete izvršiti putem registracijskog obrasca.

Sveučilište Diponegoro državno je sveučilište koje se nalazi u gradu Semarangu (sedmi grad po veličini u Indoneziji u čijem metropolitanskom području živi više od šest milijuna stanovnika) na središnjoj Javi i spada u kategoriju prominentnih indonezijskih sveučilišta (kojih u zemlji ima više od 4000).

Objavljeno: 25. 10. 2018. u 15:30
Uređeno: 11. 12. 2018. u 08:41
Ana Kuharić

 

Upozorenje - pada žbuka (fasada)!Upozoravamo da je dana 3. svibnja 2018. godine u 15,00 sati sa zgrade Fakulteta u Lepušićevoj ulici 6 na pločnik pao dio žbuke odnosno fasade, te da postoji realna opasnost da se isto ponovi u narednom periodu. S ciljem izbjegavanja potencijalne opasnosti za živote studenata, zaposlenika te ostalih građana, Fakultet je pokrenuo postupak sanacije zgrade, no do postavljanja sigurnosnog tunela za prolaz pješaka, potrebno je izbjegavati kretanje i zadržavanje na označenim mjestima.