Jezik | Language: HRV ENG
Vijesti
Objavljeno: jučer u 10:33
Uređeno: jučer u 10:35
Ana Kuharić
Umro je profesor Vukadinović

U 82. godini života preminuo je prof. dr. sc. Radovan Vukadinović, jedan od prvih nastavnika Fakulteta političkih znanosti po osnutku 1962., na kojem je radio sve do umirovljenja 2008. godine.

Profesor Vukadinović diplomirao je i magistrirao na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1962., a doktorirao na Fakultetu političkih znanosti 1968. godine. Njegov cijeli znanstveni opus bio je vezan uz međunarodne odnose i vanjsku politiku. Na Fakultetu političkih znanosti obavljao je niz dužnosti, od dekana, predstojnika odsjeka, utemeljitelja i dugogodišnjeg voditelja Magistarskog studija Međunarodnih odnosa do osnivača Hrvatske udruge za međunarodne studije, Hrvatskog politološkog društva, te Atlantskog vijeća u Republici Hrvatskoj.  

Sudjelovao je u obrazovanju niza generacija znanstvenika i studenata Fakulteta političkih znanosti u Hrvatskoj i u susjednim državama.

Objavljeno: 22. 5. 2019. u 16:01
Gea Ujčić
PREDAVANJE profesora Jamesa E....

Pozivamo vas na predavanje uglednog američkog profesora Jamesa E. Millera s The New School for Social Research, New York, na temu 'People Power' and its Discontents, koje će se održati 28. svibnja 2019. u 12 sati na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu u Dvorani A.

 

Objavljeno: 20. 5. 2019. u 14:37
Ana Kuharić

Dr. sc. Dina Vozab održat će predavanje na temu Informiranje i politička participacija u medijskom okolišu visokog izbora: slučaj perifernog medijskog sustava, u srijedu, 29. svibnja 2019., s početkom u 12,00 sati, u dvorani A. Obavijest je dostupna na poveznici.

Objavljeno: 16. 5. 2019. u 11:43
Gea Ujčić
Okrugli stol: Izbori za Europski...

Hrvatsko politološko društvo organizira okrugli stol na temu nadolazećih izbora za Europski parlament. Cilj okruglog stola je ovogodišnje izbore sagledati iz znanstvene, ali i političke perspektive. U panelu će sudjelovati: Domagoj Ivan Milošević, predsjednik Odbora za europske poslove Hrvatskog sabora; prof. dr. sc. Vesna Pusić, članica Odbora za europske poslove Hrvatskog sabora i  bivša ministrica vanjskih i europskih poslova; izv. prof. dr. sc. Marijana Grbeša-Zenzerović s Odsjeka za strateško komuniciranje i prof. dr. sc. Berto Šalaj s Odsjeka za komparativnu politiku. Raspravu će moderirati doc. dr. sc. Višeslav Raos s Odsjek za komparativnu politiku. 


Okrugli stol će se održati u četvrtak, 23. svibnja u 18 sati u A Dvorani Fakulteta.
 

Objavljeno: 16. 5. 2019. u 09:42
Ana Kuharić
23. međunarodna znanstvena...

Na Brijunima je od 9. do 12. svibnja 2019. održana 23. međunarodna znanstvena konferencija Nacionalne manjine, migracije i sigurnost. Na konferenciji je 66 sudionika iz 10 država podnijelo 34 referata.

Objavljeno: 15. 5. 2019. u 11:28
Gea Ujčić
Svježe iz Globala: EU FACTCHECK

Izbori za Europski parlament su iza ugla, a političari su krenuli s kampanjama na temelju kojih će građani izabrati svojih 12 predstavnika. Predizborno doba vrvi lažnim činjenicama i neutemeljenim obećanjima kojima se skupljaju glasovi pa je EJTA (European Journalism Training Association) okupio 20 fakulteta čiji se studenti EU-ovim projektom Factcheck hvatati u koštac s potencijalno neistinitim i za javnost uljepšanim izjavama kandidata za EU-ov parlament.

 

Objavljeno: 16. 4. 2019. u 10:33
Gea Ujčić
1. krug natječaja za Erasmus+ stručnu...

Sveučilište u Zagrebu planira raspisati 1. krug natječaja za Erasmus+ stručnu praksu za ak. god. 2019./20. u svibnju 2019. godine. Zainteresiranim studentima preporučamo da obrate pažnju na slijedeće poveznice:

 

 

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Uredu za međunarodnu suradnju Fakulteta političkih znanosti.

Popis obavijesti