Jezik | Language: HRV ENG
Objavljeno: 30. 11. 2017. u 12:10
Uređeno: 30. 11. 2017. u 14:52
Ana Kuharić
In memoriam Lidija Čehulić Vukadinović

S dubokim žaljenjem vas obavještavamo da je jučer, 29. studenoga 2017., od posljedica teške bolesti preminula naša draga kolegica i profesorica Lidija Čehulić Vukadinović.

Posljednji ispraćaj će biti u krugu obitelji.

Profesorica Čehulić Vukadinović doktorirala je 2003. godine na Fakultetu političkih znanosti. Od 1992. do 2000. radila je u Ministarstvu obrane Republike Hrvatske gdje je stekla čin djelatnog poručnika. Na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu radila je od 2000. godine. Bila je nositeljica niza kolegija s područja međunarodnih odnosa, te voditeljica Poslijediplomskog specijalističkog studija Vanjska politika i diplomacija na kojem je također izvodila kolegije s područja međunarodnih odnosa.

Bila je članica uredništva časopisa „Međunarodne studije", urednica biblioteke «Međunarodne studije», članica uredništva časopisa Gaudeamus (BiH), članica uredništva „Zbornika Škole Evroatlantizma", Podgorica, Crna Gora, te urednica „Godišnjaka Šipan“.

Bila je članica izvršnog odbora Hrvatske udruge za međunarodne studije, potpredsjednica Centra za međunarodne studije, članica Atlantskog vijeća Republike Hrvatske i međunarodne organizacije International Studies Association.

Odlikovana je Spomenicom domovinskog rata RH.

Popis obavijesti