Jezik | Language: HRV ENG
Objavljeno: 10. 7. 2017. u 10:33
Ana Kuharić

Pozivamo vas na završnu konferencija projekta European Youth News Exchange (Y-NEX) koja će se održati 25. rujna 2017. godine u 10 sati u studiju Bajsić Hrvatske radiotelevizije.

Na završnoj konferenciji biti će predstavljeni rezultati dvogodišnjeg projekta: novi obrazovni program izobrazbe za mobilno novinarstvo, edukacijska platforma (MOJO MOOC) za mobilno novinarstvo i servis European Youth News Exchange (Y-NEX).

Y NEX servis je  otvoren mrežni servis i platforma koja okuplja mlade novinare obučene za mobilno novinarstvo, a služi za širenje i razmjenu vijesti, fotografija, audiomaterijala i videomaterijala koje su stvorili mladi te koji su namijenjeni prvenstveno mladima, posebno osjetljivoj kategoriji nezaposlenih mladih.

U 2015. godini HRT Akademija je kao vodeći partner, inicijator i koordinator projekta sa svojim projektnim prijedlogom European Youth News Exchange uspješno sudjelovala na natječaju Agencije za mobilnost i programe  EU-a . Svi partneri u projektu (Sveučilište u Zagrebu, Fakultet političkih znanosti, Dun Laoghaire Institute of Art, Design & Technology, Universitat Autònoma de Barcelona, ATIT BVBA i Telecentar) su uz Hrvatsku radiotelevizju svo svoje bogato iskustvo u formalnome i neformalnome obrazovanju i osposobljavanju, poduzetništvu, medijskoj i informacijskoj pismenosti, audiovizualnoj proizvodnji te informacijskoj i komunikacijskoj tehnologiji tijekom ovog dvogodišnjeg projekta usmjerili u realizaciju ovog jedinstvenog projekta te postavljanjem temelja za njegovu održivost, i u smislu korištenja i buduće nadogradnje.  

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno uz prethodnu najavu na https://www.eventbrite.com/e/y-nex-final-conference-zagreb-tickets-35876479516?aff=es2.

Program konferencije:

Završna konferencija Y-NEX

25th September 2017

Zagreb, HRT, studio Bajsić

10:00 – 10:15 – Opening

10:15- 11:30  – New curricula for Mobile Journalism

  • Training curriculum for mobile journalists and beyond 
  • State of the art of MoJo
  • How we produced first MOOC on Mobile Journalism – demonstration, showcase
  • European Youth News Exchange  – demonstration, showcase
  • Testimony of Masterclass participant

11:30 – 12:15 – How can we empower youth through Mobile journalism

12:15 – 12:45 – Engaging unemployed in Mobile Journalism

12:45-13:00 – Q&A

13:00 – Snack&Networking

Popis obavijesti