Search Icon
Opcije pristupačnosti Pristupačnost

AAI@EduHr elektronički identitet

Sustav AAI@EduHr je autentikacijska i autorizacijska infrastruktura sustava znanosti i visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj. Svaka ustanova iz sustava Ministarstva znanosti i obrazovanja koja je uključena u sustav AAI@EduHr ima vlastitu bazu (tzv. LDAP imenik) u kojoj su pohranjeni elektronički identiteti korisnika iz te ustanove.

Prilikom dodjele elektroničkog identiteta svaki korisnik dobiva jedinstvenu korisničku oznaku i zaporku koje mora unijeti prilikom korištenja usluga pristupa mreži, kao i prilikom prijave u različite web aplikacije koje koriste AAI@EduHr infrastrukturu za autentikaciju i autorizaciju korisnika.

Korisnici imaju pravo na elektronički identitet u sustavu AAI@EduHr dokle god traje njihova povezanost s matičnom ustanovom u kojoj su elektronički identitet dobili. Korisnici koji zaborave svoju korisničku oznaku ili zaporku u sustavu AAI@EduHr za provjeru ispravnosti elektroničkog identiteta i postavljanje nove zaporke trebaju se obratiti osobi ili službi koja im je dodijelila elektronički identitet.

Informacije o tome za pristup kojim sve uslugama se koristi AAI@EduHr elektronički identitet te kako dobiti elektronički identitet u sustavu AAI@EduHr možete pronaći na web stranicama Sveučilišnog računskog centra Sveučilišta u Zagrebu.

 

Dodjela AAI@EduHr elektroničkog identiteta na Fakultetu političkih znanosti

Prijave i svi upiti vezani za elektronički identitet u sustavu AAI@EduHr, tj. virtualni identitet na CARNet mreži rješavaju se srijedom od 11 do 12 sati u server sobi (podrum).  AAi@EduHr elektronički identitet korisnik preuzima osobno, a na uvid treba donijeti OIB te studentski indeks. Za produženje elektroničkog identiteta korisnik ne treba osobno dolaziti, u slučaju gubitka postojeće lozinke novu lozinku je potrebno osobno preuzeti u uredovno vrijeme.

 

Administratori informacijskog sustava:

Ivan Krželj
01/ 4642 002

 

Igor Vukšić
01/ 4642 005