Search Icon
Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Viralno komuniciranje

Viralno komuniciranje


OSNOVNI PODACI

Šifra:

200300

ECTS:

7.0

Nositelji:

Prijava ispita:


DETALJNE INFORMACIJE

1. KOMPONENTA

* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)

OPIS PREDMETA:

LITERATURA:


NASTAVA


Obavijesti

14.01.2023
SMJERNICE ZA PISANJE ESEJA I PREZENTACIJU PROJEKATA
Drage kolegice i kolege,    U nastavnim materijalima nalazi se PDF dokument s detaljnim uputama za polaganje kolegija. Izvršavanje obaveza na kolegiju sastoji se od dva dijela - prezentacije projekta i esej. Smjernice za odoje, nalaze se u spomenutom PDF dokumentu.  Molim vas da sva izlaganja budu spremna za idući susret (20.1.2023.) jer će izlaganja ići slučajnim odabirom.  Srdačan pozdrav,  D. Bebić
15.12.2022
NASTAVA 16.12.
Poštovane kolegice i kolege,    Nastava sutra se neće održati, u nastavnim materijala pronaći ćete sve prezentacije koje smo do sada obradili. Molim vas da ih proučite i ako imate dodatnih pitanja i nepoznanica napišite pitanja i dostavite do ponedjeljka.    Srdačan pozdrav, 
10.11.2022
PREDAVANJE 11.11.
Poštovane kolegice i kolege,    Predavanje predviđeno za sutra zbog osobnih razloga neće se održati. Umjesto toga u nastavnim materijalima priložena vam je prezentacija koju ćemo preletiti i na idućem susretu i pojasniti sve pojmove koji vam nisu bili jasni.    Također, zadatak je da sutra do kraja dana dostavite u vidu nekoliko rečenica doradu projekata prema smjernicama koje sam vam dostavio u odgovorima na mail.    Srdačan pozdrav,  D. Bebić 
13.10.2022
INFORMACIJE O PREDAVANJU 14.10.
Poštovane kolegice i kolege,  U nastavnim materijalima pronaći ćete prezentaciju uvodnog predavanja u kojoj se nalazi opis svih obaveza.  Sutra započinjemo predavanje u 10:00 molim vas da do 10:00 svi budete u dvorani, budući da krećemo kasnije, kašnjenja nisu dozvoljena i važno je da dođete na vrijeme.  Srdačan pozdrav,
03.10.2022
ODGODA UVODNOG PREDAVANJA
Poštovane kolegice i kolege,  Zbog sudjelovanja na međunarodnoj konferenciji odgađa se uvodno predavanje predviđeno za ovaj petak.  Uvodno predavanje će stoga biti održano idući tjedan i važno je da sudjelujete svi kako bi dobili sve infomacije o zadacima i obavezama u ovoj akademskoj godini!    Srdačan pozdrav,  D.B. 
15.02.2022
REZULTAT DRUGOG ISPITNOG ROKA
Dragi svi,    U nastavnim materijalima nalaze se rezultati drugog ispitnog roka. U slučaju da vas nema na popisu objavljenih ocjena, molim vas da  proslijedite  ranije poslani mail.  Ocjene će biti upisane sutra do kraja dana.    Velik pozdrav,
01.02.2022
REZULTATI PRVOG ISPITNOG ROKA
Poštovane kolegice i kolege,    U nastavnim materijalima nalaze se rezultati prvog ispitnog roka. U slučaju da vas nema na popisu objavljenih ocjena, molim vas da proslijedite ranije poslani mail.  Ocjene će biti upisane sutra tijekom dana.    Velik pozdrav,  D.B.
14.01.2022
IZLAGANJA PROJEKATA
Drage kolegice i kolege,    Danas i idući susret odradit ćemo završne prezentacije vaših projekata na kojima ste radili i koje smo komentirali cijeli semestar.  Kao što sam više puta naglasio, redoslijeda nema, izlagat ćete kako vas prozovem, zato je i omogućeno (obzirom na epidemiološku situaciju) da izlaganja odradimo online. Koristit ćemo Teams-e.  Također, iako sam to već nekoliko puta naglasio, dobio sam nekoliko upita, važno je da svaki član tima izlaže dio o projektu, budući da će bodovanje biti individualno, dakle ne ocjenjujemo samo projket, već i komunikacijske vještine i način predstavljanja projekta.    Velik pozdrav!  D.B.  
24.11.2021
NASTAVA 26. 11.
Drage kolegice i kolege,    Nastava prediđena za petak neće se održati. Umjesto nastave imate zadatak.    Razmislite u okviru postojećih grupa i projekata, na koji način Metaverse, Omniverse, Decentraland i Sandbox mogu utjecati na vaš projekt.   Ukoliko zbog prirode projekta smatrate da ne možete navedeno primjeniti istražite i predstavite komunikaciju spomenutih projekata, definirajte načine na koje će projekti promijeniti komunikaciju u budućnosti, koje su nove vještine i znanja koja će biti potrebna, te predstaviti nekoliko različitih sektora i namjena u kojima se projekti mogu koristit kao komunikacijski projekti.   Navedeno pošaljite do petka u ponoć u obliku  prezentacije.      Velik pozdrav,  D. Bebić 
02.02.2021
UPIS OCJENA - 2.2.2021.
Poštovane kolegice i kolege,    Danas je bio prvi rok, budući da je stigao veliki broj radova ne stignem svima pojedinačno odgovoriti na mail.  Sutra prijepodne na porti fakulteta ostavit ću kutiju u kojoj ćete ostaviti svoj indeks za upis ocjene. Ja ću vam ponovno staviti obavijest kada vratim upisane indekse na portu. Molim vas da najkasnije do četvrtka navečer ostavite indekse na porti (u predviđenu kutiju).  Tablicu s ocjenama objavit ću vam ovdje kada ispravim sve radove.    Velik pozdrav! 
04.01.2021
ZAVRŠNO IZLAGANJE PROJEKATA
Drage kolegice i kolege,  Na početku želim vam puno sreće, zdravlja i uspjeha u 2021!    Završno izlaganje projekata ili kako smo to nazvali "simulacija obrane" održat će se 14. i 21. siječnja.  Budući da ste radili u grupama i budući da ne možemo pratiti abecedni raspored, svi moraju imati spremno izlaganje projekta za oba susreta. Uz izlaganje pripremite i prezentaciju, izlaganje traje 10 minuta nakon čega slijede pitanja. Također, budući da projket nosi 40% ukupne ocjene svi moraju sudjelovati u izlaganju, ili kroz prezentaciju ili kroz odgovaranje na pitanja. 
03.12.2020
UPUTE! Način polaganja ispita
Umjesto standardnog ispitnog upitnika   student imaju priliku raspisati seminarski rad na temu online medija i viralnog komuniciranja.  Pronađite područje online medija koje vas zanima (koje vam je izazovno, koje može pomoći vama u zaposlenju, koje može pomoći vašem klijentu/poslodavcu, vašem studiranju…)   Nacrt rada: Prije nego li krenete s pisanjem rada na mail: domagoj@edemorkacija pošaljite kratki nacrt rada (odvojeni word dokument)  u kojem ćete navesti naslov teme, uvod u temu (zašto je ta tema važna u smislu društvenih medija, do kojih promjena je dovela, kako je nastala), zatim metodologija (koju metodu planirate koristiti i zašto je ta metoda priklada za vaše istraživanje) i na kraju katrki opis/popis literature koju mislite koristiti, nije nužno da sadrži sve jedinice literature koje ćete koristiti u pisanju rada, njih ćete navesti u radu koji predajete na ocjenjivanje)   Seminarski rad: U prosjeku neka to bude  logičko strukturirani rad temeljen na pročitanoj literature te (samostalnom) kratkom istraživanju.  Rad mora sadržavati minimalno 5 jedinica stručne i znanstvene literature.    Prosjek 2.000 – 2.500 riječi.    Rad raspišite i pošaljite do zakazanog ispitnog roka (ispitni rok koji prijavite) na mail: domagoj@edemorkacija.hr   Prilikom pisanja rada OBAVEZNO JE pridržavati se uputa za pisanje akademskih radova (upute su dostupne na stranici Fakulteta).  Radovi koji ne budu u skladu s uputama bit će vraćeni na ispravak. Rad mora sadržavati uvod u temu, teorijsku razradu, metodologiju te zaključak.    Cilj ovakvog načina polaganja ispita je:   -Napredovanje u akademskom smislu -Primjena znanja i praksi u pisanju -Razvijanje metodičkog, analitičkog i istraživačkog načina pisanja -Pronalazak najboljeg rješenja za izvršavanje svih obaveza studenata bez odgađanja   Za sva pitanja stojim vam na raspolaganju putem maila.    Velik pozdrav!
22.11.2020
ONLINE NASTAVA
Drage kolegice i kolege,    U cilju zaštite zdravlja svih nas, nastavljamo s nastavom u online modelu. Što znači da i na idućem susretu svi sudjelujemo online.  Nastavit ćemo raditi u online modelu sve dok vas ne obavijestim drugačije.    Velik pozdrav! 
16.11.2020
Predavanje 19.11.2020.
Drage kolegice i kolege,    Zbog specifične situacije predavanje predviđeno za četvrtak, 19.11.2020.  održat će se u online formi za sve . Dakle, predavanje se neće održati na fakultetu. Idućeg tjedna nastavljamo u običajenoj formi rada , molim vas da pratite predviđeni raspored rotacije.    Velik pozdrav svima!  
27.10.2020
Završni rad - esej
Drage kolegice i kolege,    Nekoliko informacija na temu završnog rada/ eseja koji se provodi umjesto "klasičnog" ispita.  Eseje ćete predati u posljednjem tjednu semestra. Na vrijeme ću vas obavijetiti o točnom roku predaje rada, sve ćemo se dogovoriti kako ćemo se bližiti kraju semestra.  Teme eseja, kao i sve ostale tehničke upute objavit ću na intranetu nekoliko tjedana prije kraja semestra, a o svemu ću vas obavijestiti na predavanju.    Za sva pitanja i nedoumice možete mi se javiti na mail: domagoj@edemokracija.hr    Velik pozdrav! 
27.10.2020
Projekti
Drage kolegice i kolege,    Vjerujem da ste do sada svi prijavili projekte. Želim vas sve pohvaliti, u prijavama sam vidio neke super ideje, zanimljite tematike, neki projketi su već sada dobro razrađeni s konkretnim idejama, a neki su "izvan okvira". Pohvala svima!   Molio bih vas da u svojim timovima nastavite razrađivati projekt. Predlažem da napravite zajednički dokument (npr. Google dokument) tako da možete svi raditi dorade, dodavati nove ideje i bilješke, a da istovremeno taj dokument bude dostupan na svakom predavanju . Te bilješke pomoći će vam kada budemo pričali o vašim projektima.    Tijekom semestra na određenim susretima bavit ćemo se vašim projektima. Predstavit ćete svima svoj projekt, što ste napravili od zadnje prezentacije projekta, a onda ćemo svi zajedno komentirati, dodati neke nove ideje, postaviti eventualna pitanja. Na kraju semestra, kako je i najavljeno imat ćete kratko predstavljanje svog projekta, branit ćete svoju ideju, nešto kao obrana diplomskog rada kako bi imali i "probu" prije obrane vašeg diplomskog rada.    U razradi projekta budite maksimalno kreativni i zamislite da ne postoje nikakve granice.    Lijep pozdrav! 
18.02.2020
UPIS OCJENA - DRUGI ROK
Drage kolegice i kolege,    Upis ocjena iz kolegija Viralno komuniciranje bit će u četvrtak, 20. veljače u 10 sati!    Velik pozdrav! 
31.01.2020
UPIS OCJENA - PRVI ISPITNI ROK
Poštovane kolegice i kolege,    Upis ocjena prvog ispitnog roka bit će u utorak 11.2.2020. u 10 sati!   Velik pozdrav!
08.01.2020
PODSJETNIK
Drage kolegice i kolege,  Za početak želim vam sve najbolje i puno uspjeha u novog godini! Samo kratak podsjetnik.  Ocjena iz kolegija temelji se na vašim zajedničkim (ili pojedinačnim) projektima, odnosno na ideji i prezentaciji projekata. Drugi dio ocjene proizlazi iz vašeg rada, odnosno eseja. Esej je zamjena za klasični ispit, što znači da klasičnog ispita neće biti.  Grupne prezentacije projekata održat će se na zadnjem susretu u semestru, odnosno u petak 24.1.2020.   Esej predajete u elektroničkom obliku na mail domagoj@edemokracija.hr najkasnije do termina ispitnog roka koji ste prijavili. Odnosno, ako prijavite prvi ispitni rok, 4.2., esej morate predati najkasnije do termina održavanja ispita 4. veljače. Više informacija pronađite i u prezentaciji dostupnoj u nastavnim materijalima.    Velik pozdrav,  Domagoj Bebić