Search Icon
Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Info

Ovaj predmet nije moguće upisati.

06.02.2022

NOVA SPORTSKA AKTIVNOST "BJOT" U PONUDI TZK NA FPZG

FPZG PROJEKT“ BJOT“ – PANEL PREZENTACIJA 18.2. u 18h DVORANA A

Opis igre

Bjot je novonastala loptačka igra.  Igra je momčadska (sedam igrača po momčadi), na terenu kvadratnog oblika. Cilj igre je zabiti zgoditak, odnosno poentirati bacanjem lopte kroz jedan od tri obruča (svojevrsna koša). Sami obruči postavljeni su na sredini igrališta, omeđeni kružnicom kao radijusom kretanja igrača na terenu. Odnosno, igrači u pravilu ne mogu pristupiti prostoru kružnice. No, stoga nema limita nošenja lopte – s loptom igraš u svim smjerovima, svim dijelovima tijela. Poput nogometa; igra se na travnatoj površini. Poput košarke i rukometa, napadačke akcije se svode na dinamičnost kretnji i timski rad. Po pitanju fizičkog kontakta, bjot je al pari rukometu s naznakom rekreativne igre bazirane na honor systemu. Takav, pogodan je za oba spola. Dapače, s tim na umu je i koncipiran.

Lokacija, vrijeme i odgovorne osobe

Treninzi su kategorizirani na fpzg tjedne treninge, te one vikend otvorene treninge. Studenti ma FPZGa omogućen je dolazak na oba termina kroz tjedna, s naznakom da se priznaje isključivo jedan tjedno).

Lokacija oba treninga tjedno jest travnjak pored OŠ Tituša Brezovačkog, odnosno NK Španskog. Istočni dio Zagreba, Špansko (Ulica Slavke Bušića 2).

Tjedni trening biti će održavan četvrtkom 16-17:30h.
Vikend trening
biti će održavan nedjeljom 11-12:30h.

Tjedne treninge vodit će Mate Bašić (predsjednik Udruženja), koji je ujedno odgovoran i za vođenje evidencije dolazaka studenata na bjot kao izbornu aktivnost. U njegovoj potencijalnoj odsutnosti, zamijeniti će ga Luka Dadas (dopredsjednik Udruženja). Vikend treninge vodit će Fran Palaversa, trener unutar Udruženja.

Socials

Web stranica – www.bjotofficial.com (live 1/1 u nedjelju 6.2og)

Instagram / facebook - @bjot.official (aktivne objave kreću 9.2og)


 

Popis obavijesti