Search Icon
Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Info

Ovaj predmet nije moguće upisati.

12.09.2019

NASTAVNI PLAN TZK 2019-2020

NASTAVNI PLAN I PROGRAM TZK, 2019-2020

 

TJELESNI ODGOJ I ZDRAVSTVENA KULTURA

Nastava iz predmeta TZK  odvijat će se prema sljedećem rasporedu u dolje navedenim sportskim objektima, od ponedjeljka, 7. listopada 2019.

DETALJNO PROUČITE TERMINE I UVJETE ZA POJEDINAČNE AKTIVNOSTI!!!

SVAKI STUDENT-ICA OBAVEZNO ZADUŽUJE  KARTICU EVIDENCIJE PRISUTNOSTI ZA TZK! (termini za podizanje kartica i odabir aktivnosti  su 3.10. četvrtak od 12-14h u DVORIŠNOJ ILI DVORANI B ILI C  i 4.10. petak od 12-14h u DVORIŠNOJ ILI DVORANI B ILI C  )

ISPUNJENA KARTICA NA KRAJU SEMESTRA (ovisi o tipu odabrane aktivnosti) JE UVJET ZA DOBIVANJE POTPISA IZ KOLEGIJA TZK

STUDENT-ICA BIRA SAMO JEDNU AKTIVNOST KOJU REDOVITO POHAĐA TIJEKOM SEMESTRA! U DRUGOM SEMESTRU MOGUĆE JE PROMIJENITI AKTIVNOST

 

1. SPORTSKA DVORANA „Cankareva“- STUDENTI-CE  (cca 400m prije okretišta tramvaja na Črnomercu)

TERMIN UPISA: 15min. prije prvog susreta ( ponedjeljak, 7.10.2019.)

 

PONEDJELJAK

17,00- 18,00h                       FUTSAL                (1. I 2. godina+ ekipa FPZG)

   

       SRIJEDA

17,00-18.00h                        RUKOMET              (1. I 2. godina + ekipa FPZG)

     

KRATAK OPIS SATA:

Studenti uvježbavaju i izvode određene tehničko- taktičke elemente igara s loptom ( mali nogomet i rukomet), te se međusobno natječu podijeljeni u više „ trening“ ekipa. U okviru nastave TZK, formira se i ekipa koja će predstavljati FPZG na Sveučilišnom prvenstvu. Osim usavršavanja motoričkih znanja, radi se i na podizanju opće fizičke pripremljenosti, motoričkih i funkcionalnih sposobnosti.

 

 

 

2. SPORTSKA DVORANA „MEDVEŠČAK“ – STUDENTICE i STUDENTI (Fabkovićeva)

 

UPISI ZA TERMINE U DVORANI "MEDVEŠČAK" ĆE SE ODRŽATI 3.10., ČETVRTAK, OD 12-14h u DVORIŠNOJ ILI DVORANI B ILI C  i 4.10., PETAK, OD 12-14h u DVORIŠNOJ ILI DVORANI B ILI C     (prilikom podizanja kartica za evidenciju).

                                 

    PRVI SUSRET JE 7.10.2019., PONEDJELJAK

TJEDNI RASPORED PONUĐENIH AKTIVNOSTI:

 MIX PROGRAM, aerobik,pilates,plesovi (30 STUDENATA-ICA U GRUPI)

Ponedjeljak               20 – 21h

Četvrtak                     19- 20h

 

TERETANA (18 STUDENATA-ICA u GRUPI)

Utorak                        21-22h

Četvrtak                     17-18h

 

U slučaju da veći broj studenata bude zainteresiran za aktivnosti u sklopu DŠR MEDEVEŠČAK ili u slučaju da ponuđeni termini nisu u skladu s obvezama pojedinca, postoji mogućnost  upisa i u nekim drugim terminima, ali UZ PLAĆANJE MJESEČNE PARTICIPACIJE!!!!

 

VAŽNO!

MJESEČNA PARTICIPACIJA U DVORANI DŠR MEDVEŠČAK S POPUSTOM ZA STUDENTICE I STUDENTE FPZG-a IZNOSI 80 KUNA (maksimalno dva dolaska tjedno), A UPLATA SE VRŠI NA RECEPCIJI DVORANE U FABKOVIĆEVOJ.

PRILIKOM UPLATE, SVAKI STUDENT PREUZIMA KARTICU NA KOJOJ MORA OSTVARITI MINIMALNO 12 DOLAZAKA PO SEMESTRU.

KARTICA JE SLUŽBENI DOKUMENT KOJI JE UVJET ZA DOBIVANJE POTPISA IZ KOLEGIJA TZK, U PROTIVNOME, AKO PREDMETNOM NASTAVNIKU NE PRILOŽI POPUNJENU KARTICU, STUDENT NEMA PRAVO NA POTPIS!!!!

 

KRATAK OPIS SATA:

 

Studentice i studenti tijekom tjedna imaju na raspolaganju veći broj raznih oblika aerobika (aerobik, mix- aerobik, pilates, step aerobik itd.) i mogućnost pohađanja teretane. Na početku semestra biraju SAMO jedan termin tjedno, koji će pohađati redovno.

Svaki sat je planiran i vođen od strane stručno osposobljenih voditelja, specijalista za tu granu tjelesne i zdravstvene kulture. U okviru trenažnog procesa, studenti koriste široku paletu rekvizita ( ovisno o tipu sata), kao što su lopte, obruči, bučice, steperi, palice itd. Naglasak je na unaprijeđivanju i održavanju  funkcionalnih, ali i motoričkih sposobnosti pojedinca, te na stvaranju navike redovne fizičke aktivnosti tijekom studija i kasnije u svim fazama ljudskog života.

 

 

3. KOŠARKA- STUDENTI (ekonomski fakultet)

TERMIN UPISA: 15min. prije prvog treninga (četvrtak, 10.10.2019.)

Četvrtak               16-17.30h                  gostujemo pri Vet.fakultetu (prof.Saša Čuić)

KRATAK OPIS SATA:

U suradnji s Veterinarskim fakultetom iz Zagreba , studenti FPZG-a imaju mogućnost treninga i sparinga s ekipom domaćina  u gore navedenom terminu, četvrtkom.

 

4. PLANINARSKO – PJEŠAČKE TURE, SLJEME ( studenti-ce)

 

TERMIN UPISA: 15min. prije prvog polaska koji odaberete (minimalno 6 od ponuđenih 9)

Subotom u 9,00h

Polasci (Dolje) ispred tunela na Sljemenu, slijedeće datume:

 12.10., 19.10., 26.10.           9.11., 16.11., 23.11, 30.11.                 7.12., 14.12.

 

KRATAK OPIS NASTAVE NA SLJEMENU:

 

 Studentice i studenti koji su se odlučili za ovaj oblik nastave TZK, moraju ispuniti slijedeći uvjet za dobivanje potpisa: od ukupno 9 pješačkih tura tijekom semestra, OBAVEZNO moraju odraditi minimalno 6!

Ture su organizirane na Sljemenu, pod vodstvom predmetnog nastavnika i njegovih demonstratora.

Predviđeno trajanje pješačenja je oko 1 sat i 30 minuta- 2 sata. Postoji više različitih trasa i odredišta ( obično su to planinarski domovi) kojima studenti pješače. Profesor, kao voditelj ture, organizira i odlučuje o eventualnim destinacijama, dakako, pokušavajući učiniti nastavu što raznovrsnijom i zanimljivijom za studente. Intenzitet aktivnosti je prilagođen svim profilima pješaka, prije svega zato što su grupe heterogene.

Osim razvoja funkcionalnih sposobnosti i elementarne motorike, cilj ovog tipa nastave je i upoznavanje prirodnih ljepota Zagreba, socijalizacija unutar grupe i stjecanje navike boravka u prirodi i uživanja u svemu što nam takva aktivnost nudi.

 

5.  PJEŠAČKE TURE- JARUN ( studenti-ce)

 

TERMIN UPISA: 15 min. prije prvog polaska koji odaberete (minimalno 6)

Srijedom u 8,00h

 

Polasci(glavni ulaz na Jarun, izlazite na tram.stanica Hrgovići), zbor TOČNO IZA OGRADE GLAVNOG ULAZA,pored restorana Jarunski dvori!!!! Obavezno doći barem 10 minuta prije polaska! Datumi su slijedeći:

16.10., 23.10., 30.10.          6.11., 13.11.,20.11., 27.11.           4.12., 11.12.

 

KRATAK OPIS NASTAVE NA JARUNU:

Studentice i studenti koji su se odlučili za ovaj oblik nastave TZK, moraju ispuniti slijedeći uvjet za dobivanje potpisa: od ukupno 9 pješačkih tura tijekom semestra, OBAVEZNO moraju odraditi minimalno 6!

Ture su organizirane na Jarunskom jezeru, pod vodstvom predmetnog nastavnika i njegovih demonstratora.

Predviđeno trajanje pješačenja je oko 1 sat i 30 minuta- 2 sata. Uobičajena tura se sastoji od pješačenja oko Jarunskog jezera. Intenzitet aktivnosti je prilagođen svim profilima pješaka, prije svega zato što su grupe heterogene. Primjenjuje se intervalni oblik funkcionalnog treninga.

Osim razvoja funkcionalnih sposobnosti i elementarne motorike, cilj ovog tipa nastave je i upoznavanje prirodnih ljepota Zagreba, socijalizacija unutar grupe i stjecanje navike boravka u prirodi i uživanja u svemu što nam takva aktivnost nudi.

 

VAŽNE NAPOMENE:

OSLOBOĐENJE OD NASTAVE T.Z.K. MOGU DOBITI STUDENTI S KRONIČNIM zdravstvenim problemima (potvrdu izdaje ISKLJUČIVO doktorica Galić – Dom zdravlja Laginjina ulica, br.16. STATUSE RIJEŠITI NAJKASNIJE DO KRAJA LISTOPADA!!!!!

KONTAKT BROJ: 01/ 4556367

 

Sa sobom ponijeti  povijest bolesti – naknadne zamolbe ili retrogradno oslobađanje od TZK  neće se uvažavati!

 

SPORTAŠI koji se aktivno bave nekim od takmičarskih sportova (dokaz –ISKLJUČIVO: ovjera kluba + takmičarska knjižica!) SE TREBAJU JAVITI PREDMETNOM NASTAVNIKU TZK NA KONZULTACIJE (utorkom u 9 sati) – kabinet na IV. katu  NAJKASNIJE DO KRAJA LISTOPADA!

KONZULTACIJE TZK : PONEDJELJAK OD 11-12 sati, KABINET BR.19 – IV. KAT

                                                                                mr. sci.  GORDAN JANKOVIĆ,v.pred..

 

Popis obavijesti