Search Icon
Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Repozitorij

Repozitorij je prazan

14.11.2020

Podsjetnik na zadatke

Drage kolege,

 

podsjećam na sinoć dogovoren plan rada i studentske obaveze na predmetu:

 

kolegij se polaže (80%) tijekom semestra, tako da svaki tjedan pročitate jedan od ponuđenih tekstova (najbliži vašem interesu) i pripremite se za raspravu u kojoj koristite navode iz teksta. Nepripremljenost je kao izostanak, koji može biti jedan, a jednom se to može zamijeniti pripremom dva teksta u istom tjednu. 

Jednom tijekom pet tematskih susreta svatko se pripremi malo više i izdvoji jednu ili nekoliko ideja, koncepata ili prisutpa iz teksta te donese svoj primjer ili iz medija ili iz svojeg doktorskog istraživanja, to predstavi i postavi dva, tri kontroverzna pitanja drugima za raspravu. Ta aktivnost je diskusatn. Raspored diskusanta je:

HALL 20.11.2020. MIHALJEVIĆ (tekst medijska/politička dimenzija), BURGER (europska)

MORLEY 27.11.2020. Cesarec (medijska), Ivanković (europska/globalna - Kina)

MASSEY 4.12.2020. Karlović 

BENJAMIN 11.12.2020. Halar 

BAUMAN 18.12.2020. Kolar (europska/moderna); Bežovan (medijska)

Predzadnji susret je moja prezentacija rada u nastajanju - tada za vas nema tjedne pripreme jer tada pišete svoje osvrte koje predajete tjedan kasnije, a na samom susretu imat ćemo opću raspravu.

Na samom kraju kolegija (zadnji susret), predajete završni osvrt u pisanom obliku (1500-2000 riječi - predajete ga uploadom u Predaja studentskih radova - lijevi izbornik) koji ima za cilj predstaviti kako bilo koja perspektiva obrađena na kolegiju može pomoći kandidatu u razumijevanju njegove teme istraživanja. Na samom susretu prezentirate jedni drugima, a ja ću pri tom izdvojiti neke neuobičajene metode istraživanja koje su koristili prethodno prezentirani autori kao podršku takvom radu.

 

Gledajući unatrag u povodu ovog kolegija, vidim da su mi najvažniji doprinos u radu na doktoratu dale ideje nastale izvan 'moje' discipline, koje mi po naslovima na prvu nisu djelovale relevantno, a poslije su postajale središnje mjesto koje mi je omogućilo da s njega bolje vidim "svoju" disciplinu i napišem rad koji je komisija ocijenila kao vrijedan doprinos "mojoj" disciplini. To bih definirao kao interdisciplinarnost u praksi i pozivam vas na taj tip otvorenosti.

 

TEKSTOVI SU POD "NASTAVNI MATERIJALI"

 

 

 

Popis obavijesti