Jezik | Language: HRV ENG
Osnove sigurnosno-obavještajnih studija
Šifra: 185239
ECTS: 7.0
Nositelji: prof. dr. sc. Siniša Tatalović
doc. dr. sc. Robert Barić
Izvođači: doc. dr. sc. Robert Barić - Seminar
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,1,1

Svi elementi nastave na predmetu provode se na engleskom jeziku. Ova razina uključuje i predmete s više nastavnih grupa (u hrvatskoj grupi nastava je isključivo na hrvatskom jeziku, a u engleskoj grupi isključivo na engleskom jeziku).
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 30
Seminar 30
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Literatura:
  1. Siniša Tatalović i Mirko Bilandžić; Osnove nacionalne sigurnosti; Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske (2005), str. 68-82
  2. Ozren Žunec i Darko Domišljanović; Obavještajno sigurnosne službe; Naklada Jesenski i Turk (2000), str. 11-120
  3. Hans Born i Ian Leigh; Pravni standardi i najbolji načini nadzora obavještajnih agencija; DCAF - Ženevski centar za demokratski nadzor nad oružanim snagama (2005), str. 10-130
1. semestar
Usmjerenje NACIONALNA SIGURNOST dp 1. semestar - Redovni studij - Diplomski sveučilišni studij Politologija
Izborni predmeti iz smjera Nacionalna sigurnost 1. semestar - Redovni studij - Diplomski sveučilišni studij Politologija; smjer: Nacionalna sigurnost
Izborni predmeti iz smjera Nacionalna sigurnost 1. semestar - Izvanredni studij - Diplomski sveučilišni studij Politologija; smjer: Nacionalna sigurnost - izvanredni

3. semestar
Izborni SDN 2-1 - Redovni studij - Diplomski sveučilišni studij Novinarstvo
Termini konzultacija:
Obavijesti
Objavljeno: 16. 2. 2021. u 20:39
Robert Barić

Poštovane kolegice i kolege,

rezultati pismenog ispita održanog 12. veljače 2021. godine (cjelokupni ispit za studente koji nisu izašli na kolokvije) je sljedeći:

1.         Ivan Dominik Dragović         dobar (3)

2.         Sara Kranjčec                         dobar (3)

3.         Ana Tomašević                       vrlo dobar (4)

 

Do sutra (17. veljače) u 12 sati mogu se javiti studenti koji žele odgovarati za veću ocjenu. Nakon toga ću upisati ocjene u studomat.

 

S poštovanjem,

Robert Barić

Objavljeno: 12. 2. 2021. u 16:06
Robert Barić

Poštovani kolegice i kolege,

ovim Vas obavještavam da je ispit završen. Za vrijeme vikenda ću pregledati Vaše odgovore i obavjestiti Vas o ocjeni.

S poštovanjem,

Robert Barić

Objavljeno: 12. 2. 2021. u 14:38
Uređeno: 12. 2. 2021. u 14:38
Robert Barić

Poštovani kolegice i kolege,

pismeni ispit će početi kako je najavljeno u 15 sati stavljanjem ispitnih pitanja na intranet (u mapu cjeloviti ispit). Jedina promjena je u strukturi pitanja. Umjesto odgovaranja na šest esejističkih pitanja ispit je strukturiran tako da je postavljeno šest kratkih pitanja i dva esejistička pitanja (detalji se nalaze u samo ispitu). To je urađeno pošto je vremenski rok ipak prekratak za odgovaranje na šest esejističkih pitanja. 

 

S poštovanjem,

Robert Barić

Objavljeno: 9. 2. 2021. u 21:38
Robert Barić

Poštovani kolegice i kolege,

ocjene iz prdmeta su zaključene za sve studente koji su položili ispit i ispunili tražene uvjete. Svi koji noisu pristupili kolokvijima pisati će pismeni ispit u petak 12. veljače 2020. godine. U 15 sati staviti ću ispitna pitanja na intranet na koja će se odgovarati do 16 sati. S obzirom da će ispitom biti obuhvaćeno cjelokupno gradivo predmeta, ispit će biti organiziran na drugačiji način. Biti će postavljeno šest esejističkih pitanja, od kojih će svako donositi između 1 i 5 bodova. Minimalni broj bodova za prolaznu ocjenu (dovoljan) biti će 11 bodova.

Po pitanju odgovaranja za veću ocjenu, svima koji su se javili dati ću termin u petak a odgovarati će se usmeno putem aplikacije MS Teams.

S poštovanjem,

Robert Barić

Objavljeno: 28. 1. 2021. u 14:45
Robert Barić

Poštovane kolegice i kolege,

za sve studente koji iz opravdanih razloga nisu moglipisati prvi kolokvij u mapi drugi kolokvij nalazi se pismeni ispit. Ispit počinje u 14.45 a završava u 16.00 sati. Sva pravila navedena za drugi kolokvij vrijede i sada.

 

S poštovanjem,

Robertr Barić

Objavljeno: 27. 1. 2021. u 16:59
Robert Barić

Poštovane kolegice i kolege,

drugi kolokvij je završio u 16.04 sati. Tokom vikenda pregledati ću Vaše testove i idući tjedan objaviti rezultate sa prijedlogom konačne ocjene (gdje je to moguće). Ako u ispitima kod esejističkih pitanja primjetim koriđtenje "copy-paste" metode, ti odgovori se neće priznati.

Sutra od 14.45 do 16.00 sati staviti ću ispit iz prvog kolokvija za studente koji iz opravdanih razloga nisu mogli polagati isti.

S poštovanjem,

Robert Barić

Objavljeno: 3. 2. 2021. u 17:47
Robert Barić

Poštovani kolegice i kolege,

u mapi drugi kolokvij nalaze se rezultati održanog kolokvija i prijedlog završne ocjene. Za studente koji moraju odgovarati cijeli ispit te za sve koji žele poboljšati ocjenu održati ću usmeni ispit putem MS Teams aplikacije. Do petka u 24.00 na moju e-mail adresu (robert.baric@fpzg.hr) primati ću zahtjeve svih koji žele odgovarati za veću ocjenu. Nakon toga zaključiti ću ocjene svim ostalim studentima, a svima koji moraju usmeno odgovarati dati ću termin (vrijede prijavnice za prvi ispitni rok).

S poštovanjem,

Robert Barić