Jezik | Language: HRV ENG
Metodološki praktikum
Šifra: 187584
ECTS: 4.0
Nositelji: doc. dr. sc. Daniela Širinić
Izvođači: doc. dr. sc. Daniela Širinić - Seminar

doc. dr. sc. Daniela Širinić - Auditorne vježbe
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

0,0,0

Nastavnik nije u mogućnosti ponuditi nastavu na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 15
Seminar 15
Auditorne vježbe 30
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Literatura:
  1. Lisa A. Baglione; Writing a Research Paper in Political Science; CQ Press (2015), str. (object Object)
  2. Paul Kellstedt, Guy Whitten; The Fundamentals of Political Science Research; Cambridge University Press (2013), str. (object Object)
  3. William Gibson, Andrew Brown; Working with Qualitative Data; SAGE (2009), str. (object Object)
  4. Paul Pennings, Hans Keman, Jan Kleinnijenhuis; Doing Research in Political Science; SAGE (2006), str. (object Object)
  5. Gary King, Robert O. Keohane, Sidney Verba; Designing Social Inquiry; Princeton University Press (1994), str. (object Object)
2. semestar
Obavezni predmet - Redovni studij - Diplomski sveučilišni studij Politologija
Obavezni predmet - Redovni studij - Diplomski sveučilišni studij Politologija; smjer: Nacionalna sigurnost
Obavezni predmet - Izvanredni studij - Diplomski sveučilišni studij Politologija; smjer: Nacionalna sigurnost - izvanredni
Termini konzultacija:
Objavljeno: 17. 3. 2020. u 22:58
Daniela Širinić

Dragi kolege i kolegice,

U nastavnim materijalima možete pronaći prezentaciju predavanja o istraživačkom pitanju - vašem prvom zadatku. Tjedan nakon što predate istraživačko pitanje, kako je i bilo predviđeno silabusom, imamo konzultacije. Stara tablica za konzultacije više ne vrijedi pa vas molim da se upišete za termin u do petka na ovom linku: https://doodle.com/poll/ny2xyz3w3x7rwsui.

Imamo i druge mehanizme za slanje zadataka pa informacije iz starog silabusa (slanje preko Dropbox-a) više ne vrijede. Za svaki zadatak ću upute poslati tu i na Acadly.

Upute o pripremi i slanju istraživačkog pitanja - prvog zadatka.  

  1. U svom području istraživanja (primjerice komparativna politika, međunarodni odnosi, sigurnosne studije, politička teorija, javne politike …) pronađite 2 vrhunska međunarodna časopisa vodeći računa o kriterijima izvrsnosti predstavljenim na prvom seminaru (prezentacija je u Nastavnim materijalima). Čak i ako se u vašem istraživanju bavite temama za koje je ponekad prikladnija i bliža literatura na hrvatskom jeziku, cilj zadatka je identificirati ključne međunarodne časopise i upoznati se sa strukturom znanstvenog članka u vašem području. Primjerice, čak i ako se želite baviti obrazovnim politikama u Hrvatskoj, dobar odabir za ovaj zadatak bio bi časopis Journal of European Public Policy i članci koji obrađuju teme iz obrazovne politike neovisno o slučajevima kojima se bavi (bila to studija slučaja Poljske ili pak komparativna analiza obrazovnih politika u Istočnoj Europi). 
  2. U izdanjima odabranih časopisa identificirajte po 1 znanstveni članak koji je blizak vašoj istraživačkoj temi. 
  3. Detaljno pročitajte 2 odabrana članka.
  4. Dobro razmislite o vašoj istraživačkoj temi i istraživačkom pitanju. Istraživačko pitanje koje sada odaberete i o kojem ćemo razgovarati na konzultacijama možete koristiti kao polazište nacrta istraživanja. Oslonite se na detaljno pretraživanje srodne i relevantne literature, članke koje ste izdvojili za ovu seminarsku vježbu i upute koje sam navela u prezentacijama. 
  5. Nakon što ste odradili zadatke od 1. do 4. otiđite na ovaj link https://forms.gle/HuhYrqrnpyDek4UEA i odgovorite na postavljena pitanja do 24/03/2020 u 24h.
Srdačno,
Daniela
Popis obavijesti