Search Icon
Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Fakultetski mediji

Na Fakultetu političkih znanosti djeluju studentski radio, televizija, novine i web portal. 

Radio Student je prva studentska radio postaja u Hrvatskoj, koja odašilje od 31. listopada 1996. godine, pokrenuta s ciljem obrazovanja studenata novinarstva za praktični rad. U njemu kao stalno zaposlen radi samo glavni urednik, a 24-satni program se temelji na angažmanu studenata i nastavnika kao i na suradnji s brojnim udrugama i institucijama. Radio nije tržišno, ni dobitno usmjeren, već je prije svega okrenut civilnomu društvu i studentskoj populaciji. Program je usmjeren prema sveučilištarcima, ali i svim mladim ljudima. Dnevni program prati studentska događanja i vijesti, probleme mladih, zabavu i slično, a uključuje emisije o obrazovanju, kulturi, umjetnosti, znanosti, ekologiji, društvu, politici i drugim sličnim temama. Vijesti uređuju studenti novinarstva, a glazba je raznovrsna i pokriva razne vrste, stilove i ukuse.

 

Televizija Student osnovana je 2012. godine u prostorima TV studija koji se koristi za praktičnu nastavu studenata novinarstva od 2002. godine. Već od samog početka rada studija postojale su ideje i vizije o pokretanju sveučilišne televizije koja bi jednog dana objedinila širok spektar fakulteta koji će svojim znanjima doprinijeti njenom razvoju. Tako je već tada osmišljen logo Televizije Student, koji je 6. studenog 2012. godine u 19:00 sati, svečanim pokretanjem televizije, deset godina kasnije, ispunio svoju svrhu. TV studio je do sada mnogim studentima omogućio da na najbolji mogući način primijene svoje teoretsko znanje u snimanju i montiranju priloga, a pokretanjem Televizije Student velik broj mladih novinara i autora dobit će priliku da široj javnosti prezentiraju svoje radove i poglede na svijet. Cilj je otvoriti kanal za mlade profesionalce, kreativce, umjetnike, novinare – za novu generaciju. Oni će odlučivati o formiranju televizije koja će biti kao nijedna druga.

 

Global, novine za studentska i društvena pitanja kulturu i sport, publikacija su s mjesečnom periodikom izlaženja. Osnovane su 2014. godine i njihovo djelovanje se temelji na radu studenata novinara i urednika, kojima pomažu nastavnici fakulteta i profesionalni novinari suradnici. Global se može pohvaliti mnoštvom zanimljivih tekstova te brojnim suradnjama s poznatim imenima hrvatske društvene scene. Teme iz studentskog i društvenog života, reportaže, intervjui, sport, kultura, lifestyle, tehnologija, poduzetništvo, novac i razbibriga, sve su to cjeline koje pokriva Global. Novine sadržajno uređuju studenti uz stručno vodstvo, u uvjetima koji zadovoljavaju najviše novinarske standarde te u suvremenom redakcijskom sustavu koji koriste vodeće medijske kuće. Novine su za čitatelje besplatne, a distribuiraju ih studenti na svim fakultetskim sastavnicama, u domovima i menzama u Zagrebu, te u srednjim školama, što znači da svaki primjerak dolazi do publike. 2017. godine u rad je pušten web portal GLOBAL - Portal po mjeri studenta na kojem se objavljuju svi tekstovi iz tiskanog izdanja, ali i brojni originalni tekstovi.