Search Icon
Opcije pristupačnosti Pristupačnost

29.01.2024

Poziv na 28. međunarodnu znanstvenu konferenciju Nacionalne manjine, migracije i sigurnost

Pozivamo Vas da sudjelujete na 28. međunarodnoj znanstvenoj konferenciji Nacionalne manjine, migracije i sigurnost u organizaciji Centra za međunarodne i sigurnosne studije Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, u suradnji sa Uredom za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske, Institutom za narodnosna pitanja (Ljubljana), Akademskom mrežom za suradnju u Jugoistočnoj Europi i Fakultetom sigurnosti (Sveučilište u Beogradu). Ovogodišnja konferencija održat će se na Brijunima, u hotelu „Neptun“ od 2. do 4. rujna 2024. godine.

Konferencija će imati tri tematske cjeline: 
(1) Nacionalne manjine u demokratskim društvima 
(2) Migracije i migracijske politike 
(3) Suvremeni sigurnosni izazovi. 

Na konferenciji će sudjelovati znanstvenici i stručnjaci iz Republike Hrvatske i inozemstva, koji se bave pravima nacionalnih manjina, suvremenim migracijama i sigurnosnim studijama. 

Predviđeno je da svi prijavljeni sudionici imaju izlaganja u trajanju do 15 minuta. Sudionike također pozivamo da pisana izlaganja oblikuju u formu tekstova koji bi bili recenzirani i uz uvjet dvije pozitivne recenzije objavljeni u časopisu Forum za sigurnosne studije ili posebnom zborniku radova s konferencije. Rok za slanje prijave i sažetka izlaganja (na priloženom obrascu) je 15. veljače 2024. godine. Prijave se šalju na e-mail adresu cemss.fpzg@gmail.com, a obavijest o prihvaćanju radova bit će poslane individualno svakom prijavitelju u roku od nekoliko dana.

Rok za slanje tekstova za objavu u Forumu za sigurnosne studije ili zborniku radova je 31. kolovoza 2024.

Za organizaciju skupa zaduženi su suradnici Centra za međunarodne i sigurnosne studije Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu koje možete kontaktirati na mail: cemss.fpzg@gmail.com.  

Kotizacija za sudjelovanje na konferenciji iznosi 50 € po izlaganju i plaća se nakon prihvaćanja prijave i primitka uputa za uplatu. Rok za uplatu kotizacije je 31. svibnja 2024.

Sudionici ovogodišnje konferencije trebaju samostalno rezervirati i platiti smještaj u hotelu Neptun/Istra/Karmen na Brijunima. Sudionici koji ne budu smješteni u hotelima na otoku obavezno plaćaju ulaznicu za NP Brijuni (ulaznicu ne plaćaju gosti koji su smješteni u hotelu). Stoga Vas pozivamo da po primitku obavijesti o prihvaćanju sažetka izlaganja rezervirate Vaš smještaj zbog ograničenih smještajnih kapaciteta koji se brzo rasprodaju.

Popis obavijesti