Search Icon
Opcije pristupačnosti Pristupačnost

27.11.2023

Učenici Gimnazije Karlovac posjetili Fakultet političkih znanosti

Učenici Gimnazije Karlovac posjetili Fakultet političkih znanosti

Učenici Gimnazije Karlovac imali su privilegiju zaviriti u zanimljiv svijet novinarstva i političkih znanosti tijekom nedavnog posjeta Fakultetu političkih znanosti. Svoj su posjet započeli dobrodošlicom prodekanice za nastavu izv. prof. dr. sc. Đane Luše, a dobrodošlici se pridružila i predstavnica Studentskog zbora kolegica Maristela Baričević te kolegica Magdalena Petrunić, studentica druge godine politologije čija je zamisao bila organizirati navedeni posjet. 

Učenici su imali priliku poslušati čak tri zanimljiva predavanja koja su ih potaknula na kritičko razmišljanje i aktivno sudjelovanje u političkom životu. Doc. dr. sc. Boško Picula održao je zanimljivo predavanje vezano uz trenutnu situaciju na Bliskom Istoku, dr. sc. Nikolina Borčić učenicima je dala uvid u političko komuniciranje na aktualnim primjerima iz političkog života, dok se predavanju pridružila i Ivana Crnić, voditeljica Službe za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih i europskih poslova koja je učenicima objasnila što je to točno diplomacija te što su sebi sadrže diplomatsko komuniciranje i protokol. 

Na predavanju su učenicima predstavljeni i fakultetski mediji, tako su imali priliku prolistati najnoviji broj studentskih novina Global, čuti o tome što se radi na Radiju Student, a cijelo događanje se odvilo pod budnim okom kolegica s Televizije Student kojima su oni najodvažniji naposljetku dali i svoju prvu televizijsku izjavu. 

Ova edukativna avantura učenicima je pružila jedinstvenu priliku za širenje znanja izvan učionica i stjecanje uvida u složenost političkog sustava. Imali su priliku postavljati pitanja, sudjelovati u interaktivnim raspravama te dublje razumjeti važnost političkih znanosti u današnjem društvu. Ova posjeta nije samo obogatila njihovo akademsko iskustvo, već je i potaknula razmišljanje o njihovoj budućnosti i doprinosu društvu putem političkih saznanja, a Fakultetu je otvorila vrata za buduću suradnju sa srednjim školama. 
 

Popis obavijesti