Jezik | Language: HRV ENG
Knjižnica fakulteta

Knjižnica Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu matična je knjižnica za područje politologije i novinarstva u Republici Hrvatskoj. Prostor knjižnice sastoji se od prostorije u kojem se nalazi informacijska služba za posudbu i vraćanje knjiga, posebno odvojeni fond udžbenika i referentne literature, studijska čitaonica i informatički centar. Unutar knjižnice nalazi se čitaonica za studente kojima je za rad na raspolaganju četrdesetak radnih mjesta, računala i bežični internet.

Za sve korisnike knjižnica i čitaonica su otvorene svaki radni dan osim subote. Knjižnica posjeduje više od 11.000 naslova, te preko 21.500 svezaka knjiga, koji se mogu pregledati putem web (online) kataloga. U fondu čuva oko 240 naslova tiskanih domaćih i stranih časopisa.

Za potrebe znanstvenog rada knjižnica ima vlastitu pretplatu na elektroničke časopise i baze podataka.

Knjižnica Fakulteta je depozitarna knjižnica NATO library iz Bruxellesa od 19. studenog 2004. godine.

http://www.natolibguides.info/library/depository

Knjižnica izdaje potvrde o indeksiranosti i rangiranosti časopisa u bazama podataka propisanim Pravilnikom o uvjetima za izbor u znanstvena zvanja (NN 28/2017). Zahtjev za izdavanje potvrde predaje se voditeljici knjižnice ili se šalje elektronički na e-mail irena.frigo-haltrich@fpzg.hr.

Zahtjev za izdavanje potvrde

Pravilnik o poslovanju Knjižnice FPZG-a