Jezik | Language: HRV ENG
Televizija Student

http://televizijastudent.com

 

S ciljem proširenja akademske izobrazbe studenata Fakulteta političkih znanosti s teoretskog na praktični dio, 2002. godine povodom 40. godišnjice postojanja, uređeni su i opremljeni nastavni televizijski studio i režija u podrumu fakulteta. Te godine, pod vodstvom dekana Ivana Šibera i profesora Stjepana Malovića, promijenjena je organizacija cjelokupnog studija. Po prvi puta u povijesti fakulteta studenti su mogli birati između smjerova Radio, Televizija, Tisak te Odnosi s javnošću.

Tijekom godina studenti fakulteta iznova su dokazivali koliki se talent u njima krije. Tako u produkciji TV studija svake godine nastaje promotivni film FPZG-a koji se prikazuje na Smotri Sveučilišta na kojoj je 2011. godine fakultet dobio prvu nagradu za najbolji promotivni film. Godine 2006. Rektorovu nagradu dobili su studenti koji su za vrijeme radionice održane u TV studiju snimili kratki dokumentarac pod nazivom „Moje pjesme, moji snovi“ o djeci s posebnim potrebama. Taj isti dokumentarac 2007. godine dobio je i međunarodnu nagradu „Erasmus Media Seal“.

Još jedno od mnogih velikih postignuća studenata jest i brončana medalja koju su studenti kolegija Televizijsko novinarstvo, Saša Dugonjić, Paula Klaić i Grgur Žučko, dobili na međunarodnom festivalu Worldfest Houston 2010. u kategoriji kratkog dokumentarnog filma.

Već od samog početka rada studija postojale su ideje i vizije o pokretanju sveučilišne televizije koja bi jednog dana objedinila širok spektar fakulteta koji će svojim znanjima doprinijeti njenom razvoju. Tako je već tada osmišljen logo Televizije Student, koji je 6.11.2012. u 19 h, svečanim pokretanjem televizije, deset godina kasnije, ispunio svoju svrhu.

Studentima je u studiju za potrebe snimanja i obrade materijala na raspolaganju četrnaest digitalnih kamera, jedanaest montažnih setova, od čega ih je osam prijenosnih, s Avid programom za montažu te režija i studio za snimanje emisija.

TV studio do sada je mnogim studentima omogućio da na najbolji mogući način primijene svoje teoretsko znanje u snimanju i montiranju priloga, a pokretanjem Televizije Student velik broj mladih novinara i autora dobit će priliku da široj javnosti prezentiraju svoje radove i poglede na svijet. Cilj je otvoriti kanal za mlade profesionalce, kreativce, umjetnike, novinare – za novu generaciju. Oni će odlučivati o formiranju televizije koja će biti kao nijedna druga.

Zahvaljujući tehnološkom partneru Iskonu, program TV Student bit će dostupan na dva načina: putem Iskon TV-a unutar osnovnog televizijskog paketa te preko opcije Iskon TV Playera koji omogućuje praćenje televizijskih programa putem računala i mobilnih uređaja.

Za praćenje Televizije Student putem mobilnih uređaja bit će potrebno preuzeti Iskon TV Player iz app store-a, dok je putem računala praćenje moguće putem stranice http://tv.iskon.hr/player.