Jezik | Language: HRV ENG
Izdavaštvo

 

Izdavačka djelatnost na Fakultetu političkih znanosti uključuje biblioteke Političku misao s tradicijom duljom od četiri desetljeća i opusom od gotovo 70 naslova stranih i domaćih autora s područja političke znanosti te srodnih društveno-humanističkih djelatnosti, te Političke analize osnovanu prije nekoliko godina.

Fakultet je izdavač šest časopisa.

Časopis Politička misao, pokrenut je 1964. godine i predstavlja najstariji politološki časopis u Istočnoj Europi.

Od 2010. godine Fakultet je izdavač časopisa Medijske studije koji objavljuje znanstvene i stručne radove te istraživanja na području medija, komunikacija, novinarstva te odnosa s javnošću.

Od 2004. godine Fakultet podupire izdavanje godišnjaka Anali Hrvatskog politološkog društva u kojima se objavljuju znanstveni radovi izloženi na skupovima HPD-a kao i drugi relevantni radovi kojima se daje pregled stanja politologije kao znanstvene discipline.

Zajedno s Fakultetom političkih nauka iz Beograda i Udruženja za političke nauke Srbije, Fakultet je osnivač regionalnog časopisa Političke perspektive koji se izdaje od 2011. godine te objavljuje tekstove iz političke znanosti i srodnih disciplina. 

Političke analize stručni su politološki tromjesečnik za analizu hrvatske i međunarodne politike. Časopis se izdaje na hrvatskom jeziku. Časopis je usmjeren prema razvoju mjerodavne, stručne analize političkih institucija, procesa i sadržaja u Hrvatskoj, u regionalnom okruženju i svijetu uopće.