Search Icon
Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Knjižnica

Knjižnica Fakulteta političkih znanosti nabavlja, skuplja, sređuje, čuva, stručno obrađuje i daje na korištenje knjige, časopise i sve ostale tiskane i na drugi način umnožene publikacije i rukopise koji pripadaju glavnim i graničnim disciplinama Fakulteta. Knjižnica obavlja svoje poslove prema utvrđenim Standardima za visokoškolske knjižnice, a u skladu sa Zakonom o knjižnicama. Knjižnica Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu matična je knjižnica za područje politologije i novinarstva u Republici Hrvatskoj. Prostor knjižnice sastoji se od prostorije u kojem se nalazi informacijska služba za posudbu i vraćanje knjiga, posebno odvojeni fond udžbenika i referentne literature, studijska čitaonica i informatički centar. Unutar knjižnice nalazi se čitaonica za studente kojima je za rad na raspolaganju četrdesetak radnih mjesta, računala i bežični internet.

Knjižnica posjeduje više od 11.000 naslova, te preko 21.500 svezaka knjiga, koji se mogu pregledati putem web (online) kataloga. U fondu čuva oko 240 naslova tiskanih domaćih i stranih časopisa. Za potrebe znanstvenog rada knjižnica ima vlastitu pretplatu na elektroničke časopise i baze podataka. Knjižnica Fakulteta je depozitarna knjižnica NATO library iz Bruxellesa od 19. studenog 2004. godine.

Knjižnica izdaje potvrde o indeksiranosti i rangiranosti časopisa u bazama podataka propisanim Pravilnikom o uvjetima za izbor u znanstvena zvanja (NN 28/2017). Zahtjev za izdavanje potvrde predaje se voditeljici knjižnice.

Online katalog

Online katalog je dostupan na poveznici.

Popis tiskanih hrvatskih časopisa u fondu knjižnice dostupan je na poveznici.

Popis tiskanih stranih časopisa u fondu knjižnice dostupan je na poveznici.

 

Informacije i posudba knjiga:

 

Jelena Pavičić, mag. bibl. et paed.

knjiznicaFPZG@fpzg.hr

 

01/ 4642 039

 

Radno vrijeme knjižnice za stranke:
Ponedjeljak - petak: 10:00 - 11:30 sati
                                          12:30 - 14:00 sati

 

Radno vrijeme čitaonice:
Ponedjeljak - petak: 8:00 - 20:00 sati

 


Pravilnici i obrasci