Jezik | Language: HRV ENG


Objavljeno: 15. 6. 2021. u 14:19
Toni Kliškić
Održana VI međunarodna ljetna škola...

Od 7. do 12. lipnja 2021. godine održana je ljetna škola u prostorima Inter-Univerzitetskog Centra u Dubrovniku, u zajedničkoj organizaciji Centra za istraživanje etničnosti, državljanstva i migracija – CEDIM, Fakulteta političkih znanosti i Srpskog narodnog vijeća (SNV). Škola je uživo okupila 26 sudionika i 10-ak on-line sudionika. Održano je 15 predavanja uglednih znanstvenika sa sveučilišta Yale, Rockefeller University – NYC, Američkog Sveučilišta u Bugarskoj, Trinity College iz Dublina, Sveučilišta u Grazu, Sveučilišta Singidunum iz Beograda, te sa hrvatskih sveučilišta iz Zagreba i Zadra.  
Tematika predavanja obuhvatila je različite razine i kontekste proučavanja kulturalne traume i njenih poveznica s grupnim i individualnim traumama iz višestrukih perspektiva politologije, socijalne psihologije, sociologije, biologije, književnih, filmskih i kulturalnih studija te učinila ovaj skup multidisciplinarnim u pravom smislu riječi. 
Na školi je sudjelovalo 6 studenata sa Sveučilišta u Zagrebu, 4 studenta Sveučilišta Singidunum u Beogradu, dvoje studenata sa Sveučilišta u Sao Paulu te nekoliko studenata iz Hong Konga i Cipra. Uz posebnu radionicu za studente o aktivnostima znanstvenog projekta “Indeks manjinskih prava”, koju je vodio mr.sc. Viktor Koska, studenti su održali vlastite prezentacije o dosadašnjima aktivnostima na projektu te prezentirali istraživačke radove o kulturalnoj traumi.

Popis obavijesti