Jezik | Language: HRV ENG


Vijesti
Objavljeno: jučer u 12:23
Uređeno: danas u 09:07
Toni Kliškić

Dragi studenti,

na poveznici je dostupna odluka o uvjetima upisa u višu godinu studija u ak. god. 2020/2021., a u nastavku pročitajte detaljne upute za upis u više godine studija. 

Objavljeno: jučer u 12:13
Uređeno: jučer u 15:07
Toni Kliškić

Obrasci prijave dostupni su na poveznicama:

Popunjeni obrasci sa svim potrebnim dokumentima navedenim na obrascu predaju se 22. i 23. rujna 2021. osobno (u Tajništvu Fakulteta od 8,00 do 15,00 sati) ili preporučenom pošiljkom (na adresu: Fakultet političkih znanosti, Lepušićeva 6, 10 000 Zagreb, uz napomenu: natječaj za upis na diplomski studij / navesti koji).

VAŽNI DATUMI
24. rujna – objava preliminarnih rang-lista za upis na diplomski studij Novinarstva, Politologije,  Politologije, smjer Nacionalna sigurnost i MES-a 
24. rujna – žalbeni postupak, prigovori na rang-liste za diplomski studij Novinarstva, Politologije,  Politologije, smjer Nacionalna sigurnost i MES-a
27. rujna (9:00)  – objava konačnih rang-lista za upis na diplomski studij Novinarstva, Politologije,  Politologije, smjer Nacionalna sigurnost i MES-a 
27., 28., 29. i 30. rujna – upisi i odabir izbornih predmeta, prema redoslijedu na rang-listi
1. listopada – upisi na Master of European Studies

Sve informacije vezane uz upis na diplomske studije Fakulteta političkih znanosti moguće je pronaći na poveznici.

Objavljeno: danas u 07:50
Uređeno: danas u 07:51
Toni Kliškić
Online predstavljanje...

Sveučilište u Zagrebu u suradnji s Glavnom upravom Europske komisije za konferencijsko prevođenje (DG Interpretation) i Upravom za konferencijsko prevođenje Europskog parlamenta poziva sve zainteresirane na online predstavljanje sveučilišnog interdisciplinarnog poslijediplomskog specijalističkog studija Konferencijsko prevođenje u četvrtak, 8. srpnja 2021. u 17:00 sati. Predstavljanje će se održati putem Zoom platforme, a možete mu pristupiti putem poveznice. Korisne informacije o studiju možete pronaći na poveznici.

Objavljeno: jučer u 14:19
Toni Kliškić
Održana VI međunarodna ljetna škola...

Od 7. do 12. lipnja 2021. godine održana je ljetna škola u prostorima Inter-Univerzitetskog Centra u Dubrovniku, u zajedničkoj organizaciji Centra za istraživanje etničnosti, državljanstva i migracija – CEDIM, Fakulteta političkih znanosti i Srpskog narodnog vijeća (SNV). Škola je uživo okupila 26 sudionika i 10-ak on-line sudionika. Održano je 15 predavanja uglednih znanstvenika sa sveučilišta Yale, Rockefeller University – NYC, Američkog Sveučilišta u Bugarskoj, Trinity College iz Dublina, Sveučilišta u Grazu, Sveučilišta Singidunum iz Beograda, te sa hrvatskih sveučilišta iz Zagreba i Zadra.  
Tematika predavanja obuhvatila je različite razine i kontekste proučavanja kulturalne traume i njenih poveznica s grupnim i individualnim traumama iz višestrukih perspektiva politologije, socijalne psihologije, sociologije, biologije, književnih, filmskih i kulturalnih studija te učinila ovaj skup multidisciplinarnim u pravom smislu riječi. 
Na školi je sudjelovalo 6 studenata sa Sveučilišta u Zagrebu, 4 studenta Sveučilišta Singidunum u Beogradu, dvoje studenata sa Sveučilišta u Sao Paulu te nekoliko studenata iz Hong Konga i Cipra. Uz posebnu radionicu za studente o aktivnostima znanstvenog projekta “Indeks manjinskih prava”, koju je vodio mr.sc. Viktor Koska, studenti su održali vlastite prezentacije o dosadašnjima aktivnostima na projektu te prezentirali istraživačke radove o kulturalnoj traumi.

Objavljeno: 14. 6. 2021. u 17:03
Uređeno: 14. 6. 2021. u 17:06
Nika Jelavić
JOURLAB predstavlja rezultate...

Istraživački novinarski laboratorij Fakulteta političkih znanosti (JOURLAB) poziva vas na javno predstavljanje rezultata anketnog istraživanja percepcije javnosti o medijima i medijskom sadržaju. Što publika misli o sadržaju koji čita, gleda, sluša i klika saznajte u srijedu, 16. lipnja u 11:00 sati na Fakultetu političkih znanosti. Osim pozdravnog govora dekana i člana projektnog tima izv. prof. dr. sc. Andrije Henjaka, rezultate će prezentirati: voditeljica projekta prof. dr. sc. Tena Perišin, izv. prof. dr. sc. Igor Kanižaj te doktorandi Petra Kovačević, Stela Lechpammer i Dejan Oblak.

Objavljeno: 9. 6. 2021. u 13:16
Toni Kliškić

Cilj UNIC saveza je omogućiti stvaranje novog europskog sveučilišta, u okviru Europskog obrazovnog prostora, koje će omogućiti bitno povećanje mobilnosti i uključenosti studenata te pridonijeti stvaranju oglednog modela uključive edukacije usmjerene na rješavanje problema postindustrijskih gradova i sve raznolikijeg europskog društva. Uz Sveučilište u Zagrebu, UNIC savez čine Sveučilište Deusto u Bilbaou (Španjolska), Sveučilište Ruhr u Bochumu (Njemačka), Koç sveučilište u Istanbulu (Turska), Erasmus sveučilište u Rotterdamu (Nizozemska), Sveučilište u Corku (Irska), Sveučilište u Liègeu (Belgija) i Sveučilište u Oulu (Finska).

U okviru UNIC projekta, održava se i  Creathon, kreativni maraton. To je interdisciplinarni i interaktivni događaj, koji okuplja studente s osam partnerskih sveučilišta. Misao vodilja Creathona jest omogućiti studentima proaktivno sudjelovanje u UNIC savezu i njihovo uključivanje u realizaciju projekta. Promotivni video nastao za potrbe Creathona možete pogledati na YouTube kanalu Televizije Student, a više informacije o UNIC savezu možete pronaći na poveznici.

Objavljeno: 7. 6. 2021. u 07:45
Uređeno: 7. 6. 2021. u 07:45
Toni Kliškić
TE DEUM svečana misa zahvalnica

U četvrtak, 17. lipnja 2021. s početkom u 18:30 sati u župnoj cvrkvi sv. Petra (Vlaška ulica 93) slavit će se TE DEUM svečana misa zahvalnica za završetak 352. akademske godine (2020./2021.). Euharistijsko slavlje predvodit će mons. dr. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački.

Objavljeno: 28. 5. 2021. u 10:06
Toni Kliškić

Otvoren je natječaj za podnošenje prijava za dolazne i odlazne mobilnost unutar odabranih CEEPUS mreža u akademskoj godini 2021./2022.
Rok prijave za mobilnosti u zimskom semestru je 15. lipnja. Prijave se predaju online, a više informacija dostupno je na poveznici.
Informativna Zoom radionica održat će se u utorak, 1. lipnja u 17:00 sati. Radionici je moguće pristupiti na poveznici ili koristeći Meeting ID: 840 6802 7859.
Mole se studenti da se za sva pitanja jave Ivani Kontošić Soče na exchange@fpzg.hr ili osobno u Uredu za međunarodnu suradnju.
 

Objavljeno: 17. 5. 2021. u 15:00
Uređeno: 17. 5. 2021. u 15:02
Đana Luša

Osnivanje novog sveučilišnog odjela iz područja društvenih znanosti na Sveučilištu u Zagrebu, bilo u polju politologije ili interdisciplinarnom polju, predstavlja uvođenje u organizacijsku strukturu Sveučilišta u Zagrebu nove sastavnice bez utvrđene stvarne društvene potrebe, jasno definiranog strateškog cilja koji time Sveučilište želi postići i bez da postoje kadrovski i drugi resursi potrebni da se ova namjera ostvari. Na Sveučilištu u Zagrebu već postoje sastavnice koje izvode sadržaje koje bi trebao izvoditi novi sveučilišni odjel, a koje imaju za to već osigurane znanstvene i nastavne resurse koji bi se u novom odjelu tek trebali uspostaviti, odnosno osigurati, kako se navodi u elaboratu, preuzimanjem zaposlenika s drugih sastavnica Sveučilišta u Zagrebu i korištenjem postojećih prostornih i administrativnih resursa.

Više u nastavku

Objavljeno: 16. 2. 2021. u 17:37
Uređeno: 26. 2. 2021. u 08:18
Đana Luša

Nastava u ljetnom semestru počinje u ponedjeljak 22. veljače. 

S obzirom da 15. veljače  nisu objavljene nove mjere koje bi dopuštale veća okupljanja i na informaciju koju smo dobili iz Ministarstva znanosti i obrazovanja da je preporuka od 27. studenog i dalje na snazi, obavještavamo vas da će se nastava do daljnjega održavati online

Objavljeno: 8. 12. 2020. u 13:48
Uređeno: 23. 2. 2021. u 19:35
Đana Luša

Poštovani kolegice i kolege,

unatoč činjenici što smo prešli na online nastavu i dalje moramo Sveučilište u Zagrebu na dnevnoj bazi izvještavati o epidemiološkoj situaciji na sastavnici.

Ljubazno vas molimo da se, ukoliko osjetite simptome ili vam je izrečena mjera samoizolacije ili ste pozitivni na COVID - 19, javite na adresu covid@fpzg.hr  kako bi mogli izvijestiti Sveučilište.

Objavljeno: 16. 7. 2020. u 14:14
Uređeno: 16. 7. 2020. u 15:36
Toni Kliškić

Uslijed posebnih okolnosti tijekom predmetne akademske godine uzrokovanih pandemijom COVID 19 i potresom u Zagrebu na Fakultetu političkih znanosti će se održati izvanredni ispitni rok u periodu od 14. do 25. rujna 2020.

Više informacija možete pronaći na poveznici.

Popis obavijesti