Jezik | Language: HRV ENG
Objavljeno: 11. 7. 2019. u 08:34
Uređeno: 11. 7. 2019. u 08:35
Ana Kuharić
Ljetna škola „Izvori akademskog duha:...

Ljetna škola indonezijskih Sveučilišta Lampung i Sveučilišta Warmadewa, te Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu i Veleučilišta VERN' „Izvori akademskog duha: digitalni podaci i sigurnost“ održana je između 24. lipnja i 2. srpnja 2019. godine u indonezijskim gradovima Bandar Lampung na otoku Sumatri te Denpasar na otoku Baliju. Na  njoj je sudjelovalo 12 predavačica i predavača iz Hrvatske (devet s Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu i tri sa Veleučilišta VERN') te pet studentica poslijediplomskog specijalističkog studija Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

Hrvatski predavači/ice su u sklopu ljetne škole održali/e niz pozvanih predavanja na teme poput javne politike upravljanja katastrofama i krizama; održivi razvoj; koncepti i aktualne studije komparativne politike; analiza velikih podataka (big data) i odnosi s javnošću; zaštita i otpornost kritične infrastrukture; studije mira i sukoba; međunarodne organizacije i međunarodna sigurnost; informativni rat i uloga medija; javni mediji u digitalnom dobu; komunikacija i političko brendiranje; globalizacija i geopolitika; te teorija i praksa diplomacije.

Tom prilikom potpisani su sporazumi o suradnji  Sveučilišta u Zagrebu  sa Sveučilištem Lampung, Sveučilištem Warmadewa i Sveučilištem Darmajaya. Potpisanim memorandumima dogovoren je nastavak suradnje hrvatskih i indonezijskih visokoobrazovnih institucija gostovanjem indonezijskih predavača na hrvatskim sveučilištima, pisanjem zajedničkih znanstvenih radova u znanstvenim publikacijama te ljetnom školom koja će se sljedeće godine održati u Hrvatskoj.

Galerija

 

Popis obavijesti
Obavijesti
Objavljeno: 10. 10. 2019. u 13:28
Uređeno: jučer u 12:28
Ana Kuharić

U četvrtak, 17.10.2019. otkazuje se nastava (predavanja i seminari) iz kolegija Interkulturalna komunikacija i medijacija izv. prof. dr. sc. Sanjina Dragojevića. Odrada u dogovoru s predmetnim nastavnikom. 

Objavljeno: 25. 10. 2018. u 15:30
Uređeno: 11. 12. 2018. u 08:41
Ana Kuharić

 

Upozorenje - pada žbuka (fasada)!Upozoravamo da je dana 3. svibnja 2018. godine u 15,00 sati sa zgrade Fakulteta u Lepušićevoj ulici 6 na pločnik pao dio žbuke odnosno fasade, te da postoji realna opasnost da se isto ponovi u narednom periodu. S ciljem izbjegavanja potencijalne opasnosti za živote studenata, zaposlenika te ostalih građana, Fakultet je pokrenuo postupak sanacije zgrade, no do postavljanja sigurnosnog tunela za prolaz pješaka, potrebno je izbjegavati kretanje i zadržavanje na označenim mjestima.