Jezik | Language: HRV ENG
Obavijesti
Objavljeno: 14. 5. 2017. u 17:55
Uređeno: 14. 5. 2017. u 17:56
Ana Kuharić
 
Natječaj za interdisciplinarnu školu Danube: Future Interdisciplinary School 2017, koja će se održati na kampusu Krems, Austrija objavljen je na poveznici: http://www.unizg.hr/nc/vijest/article/intedisciplinarna-skola-za-doktorande-i-postdoktorande-danube-future-interdisciplinary-school-20/
Rok za prijavu: 29. svibnja 2017. 
Objavljeno: 12. 5. 2017. u 13:40
Uređeno: 12. 5. 2017. u 13:43
Ana Kuharić

U nastavku pogledajte rezultate Natječaja za korištenje sredstava iz Fonda za usavršavanje doktorskih studenata.

Studenti kojima su odobrena sredstava za usavršavanje za sve informacije trebaju se obratiti u računovodstvo Fakulteta, Katarini Bedeković, te: 01/4642-118 ili putem e-maila: katarina.bedekovic@fpzg.hr

Objavljeno: 19. 4. 2017. u 07:19
Ana Kuharić

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je Natječaj za akademsku mobilnost u 2017. godini za stavku:

c) mobilnost doktorskih studenata (kotizacije za aktivno sudjelovanje na znanstveno-stručnim skupovima)

Natječaj je objavljen na sveučilišnim stranicama, http://www.unizg.hr/suradnja/medunarodna-razmjena/razmjena-sveucilisnih-djelatnika/natjecaji/.

Prijave sa svom dokumentacijom dostavljaju se u dekanatu, gospođi Veri Santaj do 8.svibnja 2017. u 12 sati.

Objavljeno: 7. 4. 2017. u 13:00
Uređeno: 7. 4. 2017. u 13:02
Ana Kuharić

Poštovani,

poslijediplomski sveučilišni studijski programi Politologija i Komparativna politika Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu trenutno prolaze postupak reakreditacije koju provodi Agencija za znanost i visoko obrazovanje. U tu svrhu stručno povjerenstvo posjetit će naše visoko učilište. Obvezan su dio protokola posjeta odvojeni sastanci s upravom visokog učilišta, predstavnicima nastavnog osoblja i doktorandima.

Ljubazno Vas molimo da se u srijedu, 26. travnja 2017. g. s početkom u 10:45 sati u Vijećnici u što većem broju odazovete na sastanak sa stručnim povjerenstvom koje bi željelo čuti i vaš glas.

Objavljeno: 29. 3. 2017. u 11:02
Uređeno: 29. 3. 2017. u 11:02
Ana Kuharić

Fakultet političkih znanosti, Sveučilišta u Zagrebu raspisuje Natječaj za korištenje sredstava iz Fonda za usavršavanje doktorskih studenata

Natječaj obuhvaća sufinanciranje sudjelovanja doktoranada Fakulteta  na znanstvenim konferencijama, uz uvjet prihvaćenog referata i suglasnost mentora; znanstvenim tečajevima, radionicama i drugim oblicima usavršavanja s međunarodnim referencama u svrhu podizanja osposobljenosti doktoranada za znanstveni rad, uz uvjet predočenja programa usavršavanja i suglasnost mentora; te provođenja manjih terenskih istraživanja za potrebe doktorskog rada, uz uvjet predočenja plana terenskog istraživanja i suglasnost mentora.

Doktorski studiji

Politička znanost sve više dobiva na važnosti, u koncepcijski i strukturno složenom i neizvjesnom procesu demokratske tranzicije i razvoja hrvatskog društva i države. A u sklopu procesa pridruživanja Europskoj uniji i svestrane harmonizacije s njezinim standardima i normama. Politička znanost, kao višegranska znanost, izučava tako važna pitanja kao što su Bolonjski proces, javna politika EU, nacionalna sigurnost zemalja članica EU i europski sigurnosni poredak; sudjeluje svojim znanjima u reformi javne uprave; izučava preobrazbu političkog sustava Republike Hrvatske u uvjetima pridruživanja EU. Ta i druga znanja, koja se izučavaju i produbljuju na doktorskoj razini, od strateške su važnosti za društvo i državu.


Obavijesti o obranama doktorskih radova