Jezik | Language: HRV ENG
Radionica

Oduvijek ste htjeli iskusiti život u inozemstvu, upoznati nove ljude i njihovu kulturu te naučiti strani jezik? Želite obogatiti svoje iskustvo studiranja i povećati šansu za pronalazak posla nakon završetka studija? Sanjate o stažiranju u poznatoj stranoj tvrtki ili imate uzbudljive ideje koje želite podijeliti sa studentima iz cijelog svijeta? Onda su programi studentske mobilnosti prava prilika za vas!

 

Kao studenti Fakulteta političkih znanosti, zahvaljujući programu ERASMUS+ možete besplatno studirati u više od 12 država Europske unije. Prema broju ostvarenih dolaznih mobilnosti FPZG je najuspješnija sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, ako se u obzir uzme broj ukupno upisanih studenata i broj ostvarenih dolaznih mobilnosti. Prošle je godine na fakultetu studiralo 45 stranih studenata, a samo ih je u zimskome semestru ove akademske godine upisano čak 54! Za vrijeme studija možete provesti čak 12 mjeseci na stručnoj praksi u mnogobrojnim tvrtkama diljem EU, a zahvaljujući CEEPUS-u možete provesti i do 3 mjeseca u jednoj od 16 država članica kako biste napisali završni rad.

 

Svake akademske godine održava se radionica za studente koji žele ostvariti mobilnost i saznati više o mogućnostima studiranja u inozemstvu.

 

Kroz konkretna životna iskustva naših studenata koji su već studirali u inozemstvu saznat ćete mnogobrojne savjete i preporuke kako biste se što uspješnije prijavili na razne programe akademske mobilnosti.

 

Na poveznicama pogledajte programe radionica održanih akademske godine 2015./2016. i 2016./2017.