Jezik | Language: HRV ENG
Knjižnica fakulteta

Knjižnica Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu matična je knjižnica za područje politologije i novinarstva u Republici Hrvatskoj. Prostor knjižnice sastoji se od prostorije u kojem se nalazi informacijska služba za posudbu i vraćanje knjiga, posebno odvojeni fond udžbenika i referentne literature, studijska čitaonica i informatički centar. Unutar knjižnice nalazi se čitaonica za studente kojima je za rad na raspolaganju četrdesetak radnih mjesta, osam računala i bežični internet.

Za sve korisnike knjižnica je otvorena svaki radni dan od 8.00 do 17.00 sati, iznimno utorkom i petkom do 18 sati. Posebno je radno vrijeme čitaonice svaki radni dan od 8.00 do 20.00 sati. Knjižnica posjeduje više od 11.000 naslova, te preko 21.500 svezaka knjiga, te u fondu čuva oko 250 naslova tiskanih domaćih i stranih časopisa.

Također, za potrebe znanstvenog rada knjižnica ima vlastitu pretplatu na elektroničke časopise iz baze SAGE, Cambridge University Press, Wiley Online Library, te arhivsku bazu elektroničkih časopisa JSTOR.

 

Pravilnik o poslovanju Knjižnice FPZG-a