Jezik | Language: HRV ENG
E - KNJIGE

Dinamika razvoja digitalnog doba već je stvorila nove navike korištenja njegovih proizvoda i usluga. Uvođenje e-knjige logičan je i očekivani slijed trenda čitanja s ekrana. Ponudu čine knjige čiji su autori djelatnici FPZg-a izabrani u znanstveno nastavna zvanja i koji raspolažu autorskim pravima na tekst. Pravo pristupa, čitanja i „skidanja“ nije uvjetovana nikakvim članstvom,  pripadnošću Fakultetu ili plaćanjem.

Objava e-knjige odraz je samostalne odluke autora da se studentima, a osobito slijepim i slabovidnim osobama,   omogući slobodan pristup  željenom tekstu ili ispitnoj literaturi, bez ikakvih osobnih ekonomskih koristi.   

Posebnu vrijednost e-knjiga nalazimo u činjenici da na web Fakulteta dovodimo autoritete u pojedinim znanstvenim disciplinama čime jasno iskazujemo svoja nastojanja u povećanju dobrobiti znanosti i sveučilišne zajednice.   Slobodnim pristupom suzbijamo  nedozvoljeno kopiranje papirnatih verzija i širimo krug zainteresiranih ili slučajnih čitatelja.  Knjige spašavamo od zaborava i iskazujemo razumijevanje za zajedničku recesijsku stvarnost.

Projekt je odobren 12. studenog 2015. godine, odlukom Fakultetskog vijeća o osnivanju „Online knjižnice“. Prva e-knjiga postavljena je na stranicu u ožujku 2016. godine. 

 


E-KNJIGE