Jezik | Language: HRV ENG
Anali Hrvatskog politološkog društva

 

ENGLISH VERSION

 

Hrvatsko politološko društvo od 2004. godine izdaje redovitu znanstvenu publikaciju Društva u formi godišnjaka, čiji je suizdavač Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Časopis Anali Hrvatskog politološkog društva objavljuje ponajprije članke iz znanstvenog polja politologije. Osim toga u časopisu se objavljuju radovi iz komunikacijskih znanosti (komunikacijska teorija, masovni mediji i odnosi s javnošću), te drugih polja društvenih i humanističkih znanosti, poput sociologije, ekonomije, prava, povijesti i filozofije ako obrađuju temu koja je relevantna za političku znanost. Časopis izlazi u prosincu tekuće godine, a moguća je ranija objava pojedinačnih tekstova ili skupina tekstova i recenzija po modelu „na mreži najprije“. Tiskano izdanje izlazi najkasnije u siječnju iduće godine u odnosu na godište izdanja. Radovi se objavljuju na hrvatskom ili engleskom jeziku. Anali Hrvatskog politološkog društva časopis su s otvorenim pristupom (open access journal). Autorima se niti kod predaje rada niti za objavljivanje rada ne naplaćuju nikakvi troškovi.

Anali objavljuju radove koji zadovoljavaju standarde znanstvene relevantnosti i izvrsnosti. Objavljuju se samo radovi koji su pozitivno ocjenjeni od dva recenzenta u dvostruko anonimnom recenzentskom postupku. Anali razmatraju za objavljivanje samo članke koji nisu prethodno objavljeni (u cjelini ili djelomično, na hrvatskom ili bilo kojem drugom jeziku), te koji trenutno nisu u postupku razmatranja za objavljivanje u sklopu nekog drugog časopisa ili knjige.

 

Radovi se zaprimaju putem OJS elektronskog sustava za uređivanje časopisa.

 

Anali Hrvatskog politološkog društva časopis su s otvorenim pristupom (open access journal). Sadržaj svih brojeva dostupan je u elektroničkoj verziji svim zainteresiranim čitateljima i institucijama bez naplate, te ga svi imaju pravo čitati, pohraniti, kopirati, prosljeđivati, pretraživati, koristiti poveznice na tekst te ga koristiti u sve druge svrhe sukladno zakonu i akademskim etičkim pravilima bez posebne suglasnosti izdavača ili autora. Autori članaka zadržavaju autorsko pravo, uključujući i pravo na copyright. Anali prihvaćaju uvjete Creative Commons CC BY-NC-SA licence.

 

Članci objavljeni u Analima indeksiraju se u:

ERIH PLUS, European Reference Index for the Humanities and Social Sciences (European Science Foundation)

International Political Science Abstracts / Documentation Politique Internationale (IPSA)

Political Science Complete (EBSCOhost)

Scopus (Elsevier)

Social Science Premium Collection (ProQuest)

 

Članci objavljeni u Analima javno su dostupni u online bazi portala hrvatskih znanstvenih časopisa Hrčak (MZOŠ, Srce & HIDD), te u bazi Directory of Open Access Journals - DOAJ (Lund University Library).

 

GLAVNI I ODGOVORNI UREDNIK:

KREŠIMIR PETKOVIĆ, Sveučilište u Zagrebu

 

IZVRŠNI UREDNIK:

LEON CVRTILA

 

UREDNIŠTVO:

 • DANIEL BOCHSLER, Central European University, Vienna
 • KONRAD CLEWING, Leibniz-Institut für Ost- und Südosteuropaforschung, München
 • MIRJANA KASAPOVIĆ, Sveučilište u Zagrebu
 • JOSIP GLAURDIĆ, Université du Luxembourg
 • ENES KULENOVIĆ, Sveučilište u Zagrebu
 • DANIJELA LUCIĆ, Sveučilište u Zagrebu
 • ZDRAVKO PETAK, Sveučilište u Zagrebu
 • ANA PETEK, Sveučilište u Zagrebu
 • PERO MALDINI, Sveučilište u Dubrovniku
 • SINIŠA MALEŠEVIĆ, University College Dublin
 • JAMES MILLER, The New School for Social Research, New York
 • JONATHAN SIMON, University of California, Berkeley
 • GORAN SUNAJKO, Sveučilište u Zagrebu
 • MARTA ZORKO, Sveučilište u Zagrebu

 

Adresa: Lepušićeva 6, 10000 Zagreb

E-mail: anali@fpzg.hr

ISSN: 1845-6707

e-ISSN: 1847-5299

DOI: 10.20901/an

UDK: 32(05)