Jezik | Language: HRV ENG
Vijesti
Objavljeno: 27. 11. 2020. u 17:08
Uređeno: 30. 11. 2020. u 09:48
Đana Luša
ONLINE NASTAVA

Poštovani kolegice i kolege, 

Od početka akademske godine nastojali smo održavati kombinirani model izvođenja nastave uz vašu veliku suradnju i razumijevanje.

Unatoč svim našim željama i nastojanjima za održavanjem ovog modela, upravo smo od Ministarstva znanosti i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo dobili uputu za prijelaz na online nastavu. 

Nažalost zbog epidemiološke situacije i upute koju smo dobili prelazimo na online nastavu. Trenutno nemamo informaciju do kada. Potrudit ćemo se da se što prije vratimo našem modelu!

Od ponedjeljka 30.11. svi kolegiji i sve razine studija (osim onih koji podrazumijevaju praktičnu nastavu, primjerice oni koji se izvode u TV studiju) izvode se preko aplikacije MS Teams prema aktualnom rasporedu.

Kolokviji koji su predviđeni sljedeći tjedan održat će se fizički, kao što je i planirano! (Oni koji su planirali kolokvij online, održat će kolokvije online).

Fakultet ostaje otvoren puno radno vrijeme, ostajemo pri rasporedu koji je bio na snazi cijeli semestar i  prijelaz na nastavu na daljinu podrazumjeva kontaktnu i sinkronu nastavu preko MS Teamsa.

Demonstratori i tehnička podrška ostaju dostupni, a o svim problemima molim Vas obavijestite prodekane čim ih uočite.

Iskreno se nadamo da ćemo se uskoro vratiti fizičkoj nastavi i lijepim starim vremenima u Lepušićevoj 6.

Za sva pitanja stojimo na raspolaganju.

Srdačno,

Uprava

Objavljeno: 26. 11. 2020. u 13:56
Đana Luša

Dobitnici Rektorove nagrade za akademsku godinu 2019./2020. diplome mogu preuzeti u dekanatu.

Objavljeno: 3. 12. 2020. u 10:11
Toni Kliškić
Novi broj časopisa Anali Hrvatskog...

Izašao je novi broj časopisa Anali Hrvatskog politološkog društva (vol. 17, no. 1, 2020.) Novi broj donosi brojne zanimljive članke s fokusom na Covid-19 pandemiju kao što su „Pandemija COVID-19 i upravljanje krizom u Republici Hrvatskoj“, „Komuniciranje o pandemiji COVID-19: medijsko praćenje stožera i uporaba strategija uvjeravanja u Hrvatskoj“ te „Struktura rascjepa i parlamentarni izbori u Hrvatskoj 2020. u doba pandemije“. 
Svi su članci iz novog broja dostupni na poveznici.
 

Objavljeno: 2. 12. 2020. u 09:45
Uređeno: 2. 12. 2020. u 09:46
Toni Kliškić
Nova knjiga u izdanju Biblioteke...

U Biblioteci Politička misao objavljen je novi naslov: Spinoza i politika Étiennea Balibara. Specifično Balibarovo tumačenje Spinozine političke filozofije obuhvaća analizu njegovih ključnih tekstova kao što su Teologijsko-politička rasprava, Politička rasprava i Etika, ali i povijesnog konteksta njihova nastanka.

Étienne Balibar, profesor emeritus na Sveučilištu Paris Nanterre X, jedan je od vodećih francuskih filozofa i marksista.  Njegov rad, posvećen klasičnim tekstovima i suvremenim problemima, smješta se pod dvostruki znak filozofije i politike. Najpoznatiji je suradnik Louisa Althussera s kojim 1965. sudjeluje u strukturalno-epistemologijskoj rekonstrukciji Marxova znanstvenog mišljenja izloženoj u zborniku radova Lire le Capital (hrvatsko skraćeno izdanje Kako čitati Kapital, 1975). Brojne knjige i članci svjedoče o rasponu njegovih teorijskih preokupacija i strategijskih angažmana: osim trajnog bavljenja Marxovom filozofijom i marksističkom teorijom povijesti te čuvanja baštine L. Althussera, zaokupljen je temeljnim problemima političke antropologije, politike i demokracije, te kritičkim čitanjem klasika modernoga politčkog mišljenja.

Objavljeno: 1. 12. 2020. u 13:51
Uređeno: jučer u 13:23
Toni Kliškić
Dodjela priznanja Mlada nada 2020 -...

Studentica Fakulteta političkih znanosti Dora Slivar dobitnica je priznanja Mlada nada 2020 za diplomski rad pod naslovom „Brendiranje emocija - kako je Danska brendirala sreću?“, koji je izrađen pod mentorstvom doc. dr. sc. Hrvoja Jakopovića. Rad su u jakoj konkurenciji izabrali članovi stručnog žirija, a među finalistima je ove godine bio i rad studenta FPZG-a Hrvoja Periše naslovljen „Kulturno-povijesna baština kao nositelj identiteta destinacije – Primjer Općina Nuštar“ mentora prof. dr. sc. Bože Skoke i komentora dr. sc. Dejana Gluvačevića. Predsjednik ovogodišnjeg žiriji Ivan Pakozdi, prodekan za razvoj i pročelnik Katedre za odnose s javnošću na Edward Bernays Visokoj školi za komunikacijski menadžment, vodio je program dodjele, a član žirija doc. dr. sc. Darijo Čerepinko, pročelnik Odjela za odnose s javnostima Sveučilišta Sjever je proglasio pobjednika u kategoriji diplomski rad. Hrvatska udruga za odnose s javnošću (HUOJ) ove je godine organizirala virtualnu dodjelu nagrada pa su svi zainteresirani svečanost mogli pratiti putem Facebook prijenosa na službenoj stranici Hrvatske udruge za odnose s javnošću. Strukovna udruga HUOJ svake godine dodjeljuje nagrade u četiri kategorije: diplomski rad, završni rad, komunikacijski plan i seminarski rad. Nagrada Mlada nada služi poticanju razvoja i izvrsnosti studenata u području odnosa s javnošću i strateškog komuniciranja. 

Objavljeno: 23. 11. 2020. u 16:20
Uređeno: 23. 11. 2020. u 16:21
Ana Kuharić

Izašao je novi broj časopisa Medijske studije (2020., vol. 11, br. 21) koji donosi niz zanimljivih članaka među kojima izdvajamo analizu fenomena binge-watchinga, analizu izvještavanja o različitim znanstvenim disciplinama u hrvatskim novinama od 1986. do 2008. te kritičku analizu političkog diskursa 'izuzetnosti' u filmu Američki snajper. Te i ostale članke možete preuzeti na poveznici.

Ugodno čitanje!

Obavijesti
Objavljeno: 1. 12. 2020. u 13:10
Uređeno: 1. 12. 2020. u 13:12
Dario Nikić Čakar

Centar za istraživanje medija i komunikacije Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu provodi istraživanje o upotrebi vijesti u Hrvatskoj pod vodstvom prof.dr.sc. Zrinjke Peruško. Istraživanje financira Sveučilište u Zagrebu. Ovo istraživanje pomoći će nam da razumijemo kako upotreba vijesti i informativnih medija utječe na razumijevanje svijeta i demokratskog procesa. Zato bismo željeli da s nama podijelite kako koristite vijesti i informativne medije u svakodnevnom životu - koje izvore pratite, koje su vam vijesti važne, koliko imate u njih povjerenja, itd. Istraživanje se odnosi na tri grada- Zagreb, Split i Slavonski Brod, pa vam molimo da nam se javite e-mailom ako živite u jednom od tih gradova i voljeli biste sudjelovati u istraživanju (cimfpzg.2007@gmail.com). Traže se ispitanici iz tri dobne skupine: od 18 do 34, 35 do 61 i stariji od 61 godine.

 

Objavljeno: 25. 10. 2018. u 15:30
Uređeno: 11. 12. 2018. u 08:41
Ana Kuharić

 

Upozorenje - pada žbuka (fasada)!Upozoravamo da je dana 3. svibnja 2018. godine u 15,00 sati sa zgrade Fakulteta u Lepušićevoj ulici 6 na pločnik pao dio žbuke odnosno fasade, te da postoji realna opasnost da se isto ponovi u narednom periodu. S ciljem izbjegavanja potencijalne opasnosti za živote studenata, zaposlenika te ostalih građana, Fakultet je pokrenuo postupak sanacije zgrade, no do postavljanja sigurnosnog tunela za prolaz pješaka, potrebno je izbjegavati kretanje i zadržavanje na označenim mjestima.