Jezik | Language: HRV ENG
Objavljeno: 12. 3. 2019. u 20:01
Uređeno: 12. 3. 2019. u 21:12
Gea Ujčić
Međunarodni studenti i drugi tjedan...

U drugom tjednu CroID: The News and Me radionice, studentima Fakulteta političkih znanosti pridružili su se studenti novinarstva iz Albanije, Srbije i Slovenije. Sedam gostujućih studenata na FPZG-u će provesti četiri dana, a danas su se uputili u posjet svim studentskim medijima Fakulteta. Fakultetski mediji dojmili su ih se jer, kako kažu, na svojim fakultetima nemaju toliko pristupa praktičnome radu, već o tisku, televiziji i radiju uče isključivo teoretski.

Nakon toga studentima je predavanje o aktivnijim i angažiranim publikama održao profesor Jacob Nelson sa Sveučilišta u Arizoni. Kako kreirati relevantne i kvalitetne  sadržaje koje publika i dalje želi čitati, i kako uopće znati što publika želi, bila su samo neka od pitanja postavljena na predavanju. Kroz primjere divljih požara u Californiji i pamflete o relevantnim političkim zbivanjima u Chicagu, studenti su imali priliku upoznati inovativne prakse u novinarskoj interakciji s publikom.

Osim predavanja o lažnim vijestima, društvenim medijima i vizualnom pričanju priča, studenti će u narednim danima imati i praktične vježbe mobilnog novinarstva. U sklopu praktičnih vježbi pokušat će snimiti novinarske priče pomoću pametnih telefona.

Program regionalnih sudionika vodit će Renata Šimić, certificirana stručnjakinja za mobilno novinarstvo, iskusna u multimedijskom izvještavanju i korištenju mobilnih telefona u izradi medijskih sadržaja.

 

Popis obavijesti
Obavijesti
Objavljeno: jučer u 14:43
Ana Kuharić

Predavanje Axela Kaisera (Čile) "Southamerican political context and the economic development" u srijedu, 22. svibnja 2019., umjesto u 12,00 sati održat će se s početkom u 16,00 sati u Vijećnici Fakulteta.

Objavljeno: jučer u 14:10
Ana Kuharić

Fakultet političkih znanosti, Sveučilišta u Zagrebu raspisuje Natječaj za sufinanciranje kraćih studijskih studentskih putovanja svibanj 2019.

Objavljeno: 8. 5. 2019. u 11:38
Gea Ujčić
Erasmus+ stručna praksa

EUROPARC federacija iz Regensburga traži studente koji bi kod njih obavljali Erasmus+ stručnu praksu. U slučaju da ste zainteresirani više informacija možete pronaći na slijedećoj poveznici:https://bit.ly/2PRXs6B.

Sveučilište u Zagrebu uskoro će raspisati 1. krug natječaja za Erasmus+ stručnu praksu.

 

Objavljeno: 25. 10. 2018. u 15:30
Uređeno: 11. 12. 2018. u 08:41
Ana Kuharić

 

Upozorenje - pada žbuka (fasada)!Upozoravamo da je dana 3. svibnja 2018. godine u 15,00 sati sa zgrade Fakulteta u Lepušićevoj ulici 6 na pločnik pao dio žbuke odnosno fasade, te da postoji realna opasnost da se isto ponovi u narednom periodu. S ciljem izbjegavanja potencijalne opasnosti za živote studenata, zaposlenika te ostalih građana, Fakultet je pokrenuo postupak sanacije zgrade, no do postavljanja sigurnosnog tunela za prolaz pješaka, potrebno je izbjegavati kretanje i zadržavanje na označenim mjestima.