Jezik | Language: HRV ENG
Vijesti
Objavljeno: jučer u 15:18
Uređeno: jučer u 15:19
Toni Kliškić

Povodom najnovijih događanja na Sveučilištu u Zagrebu Fakultet političkih znanosti apelira na upravu Sveučilišta u Zagrebu da preispita odluku o suspenziji uprave Filozofskog fakulteta budući da se radi o činu koji dovodi u pitanje autonomiju sastavnica Sveučilišta, proizvodi krizu upravljanja u vrlo osjetljivom razdoblju procesa dovršetka tekuće akademske godine i upisa novih studenata te u konačnici ima dalekosežne posljedice za funkcioniranje samog Sveučilišta. Smatramo da se sporovi unutar akademske zajednice trebaju rješavati dijalogom i suradnjom, a ne na neakademski način i bez rasprave. U svrhu osiguravanja takvih uvjeta Fakultet političkih znanosti poziva Senat Sveučilišta da odbaci prijedlog za razrješenje uprave Filozofskog fakulteta kao i imenovanje privremenog obnašatelja dužnosti dekana prof. dr. sc. Miljenka Šimprage.

Objavljeno: 29. 6. 2020. u 13:18
Uređeno: 1. 7. 2020. u 07:40
Toni Kliškić

S obzirom na nepovoljnu epidemiološku situaciju Uprava Fakulteta političkih znanosti:

  1. Preporučuje svim nastavnicima Fakulteta da maksimalno reduciraju već planirane konzultacije i susrete sa studentima u prostorijama Fakulteta i da ih održavaju na daljinu.
  2. Preporučuje da se svi ispiti srpanjskog roka održavaju na daljinu, to posebice vrijedi za studente kojima zbog povišene tjelesne temperature ne bude dozvoljen ulazak u zgradu.
  3. Skreće se pažnja svim nastavnicima koji koriste zgradu u Fabkovićevoj da se prethodno moraju javiti na portu u Lepušićevoj radi mjerenja tjelesne temperature kao i da studente koji dolaze u Fabkovićevu upute na isto.
  4. Preporučuje se da se obrane diplomskih radova i svih drugih radova – specijalističkih i doktorskih, u lipanjskom i srpanjskom roku, održavaju na daljinu.
  5. Svim studentima kojima je potrebno upisati ocjenu u indeks (Natječaj za studentski dom/stipendija/itd.)  mogu se obratiti prodekanici za nastavu i studente, koja će, u dogovoru s predmetnim nastavnikom i potvrdom o upisanoj ocjeni u ISVU sustav, upisati ocjenu.

Krizni stožer Sveučilišta u Zagrebu naglašava važnost primjenjivanja preporuke obaveznog nošenja maski u zatvorenim prostorima za sve nastavnike, studente i zaposlenike Sveučilišta.

Objavljeno: 1. 7. 2020. u 19:31
Nika Jelavić
Održan "COVID-19 Pandemic –...

RACVIAC Centar za sigurnosnu suradnju u jugoistočnoj Europi u suradnji s Fakultetom političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu organizirao je i proveo jednodnevni online seminar pod nazivom COVID-19 Pandemic – Crisis Management On-line Seminar. Cilj seminara bio je podijeliti trenutna iskustva upravljanja COVID-19 krizom na razini država i to kroz faze prevencije, pripravnosti i reakcije. Seminar je održan 17. lipnja 2020. godine, a predavači su bili sveučilišni profesori i stručnjaci iz George C. Marshall Centra, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Italije. U seminaru su sudjelovali zainteresirani stručnjaci za ovu tematiku od SAD-a, Portugala do svih država u jugoistočnoj Europi.

Objavljeno: 29. 10. 2018. u 11:10
Uređeno: 29. 10. 2018. u 11:10
Ana Kuharić

Poštovani studenti,

novo radno vrijeme za studentske iskaznice – SmartX-ice je utorkom od 14:00 do 16:00 sati u studentskoj referadi.

Popis obavijesti