Jezik | Language: HRV ENG
Objavljeno: 11. 7. 2018. u 08:50
Uređeno: 11. 7. 2018. u 08:51
Ana Kuharić
Časopis Politička misao primljen u...

Politička misao, najstariji časopis Fakulteta političkih znanosti koji izlazi od 1964. godine, ušao je od svog broja 1, 2018 u Web of Science, prestižnu međunarodnu bibliografsku bazu. Uz prethodni ulazak u Scopus (od broja 1, 2015.), time je postignut cilj časopisa, kao i fakulteta kao njegova nakladnika, da se Politička misao pozicionira i u potpunosti integrira u sve međunarodne akademske tokove, te da postane međunarodno ugledan i globalno relevantan časopis. Takva je pozicija dodatno potvrđena rangiranjem po citiranosti Političke misli u Scopusu.

Fakultet političkih znanosti čestita glavnom uredniku Političke misli, prof. dr. sc. Dejanu Joviću i uredništvu na ovom velikom međunarodnom uspjehu.

I u 2018. godini (baš kao i u prethodnoj) Politička misao je klasificirana u najvišu, Q1 kategoriju u području povijesnih znanosti, a u Q3 kategoriju u područjima politologije, međunarodnih odnosa i sociologije. Q1 kategorija označava da je neki časopis u prvoj četvrtini svih svjetskih časopisa koje ta baza prati po kriteriju međunarodne citiranosti. Prema domaćim kriterijima za znanstvena napredovanja, ta kategorija (kao i Q2) donosi autorima dva boda za svaki objavljeni članak, jer se časopis smatra vrhunskim međunarodnim. U sve četiri kategorije u kojima se pojavljuje, Politička misao je najbolje rangiran hrvatski akademski časopis.

Popis obavijesti