Jezik | Language: HRV ENG
Objavljeno: 7. 6. 2018. u 08:16
Ana Kuharić
Studentice FPZG-a nagrađene za reportažu

Na Europskom tjednu održive energije u Bruxellesu (4.- 8.lipnja) bile su i studentice novinarstva Ivana Buljan i Katarina Krnčević. Naime, tijekom ožujka i travnja 2018., na studiju novinarstva FPZg-a odvijao se projekt “Energetska učinkovitost-novinarstvo za budućnost” kojeg je inicirala REGEA (Regionalna energetska agencija SZ Hrvatske). Video reportaža Ivane i Katarine proglašena je najboljom, a nagrađene su putem u Bruxell gdje su prisustvovale središnjoj svečanosti.

Konferencija je okupila oko 2500 sudionika te ponudila 60 predavanja, panela i radionica. Dvoranu u zgradi Charlemagne Europske komisije ispunili su predstavnici javnog i privatnog sektora, povjerenici, gradonačelnici i udruge potrošača. Cilj je isti: čista energija svim Europljanima. Središnje događanje, svečanu konferenciju i dodjelu ovogodišnje nagrade Sustainable Energy Week (EUSEW) otvorio je Miguel Arias Canete, povjerenik Europske komisije za klimu i energiju.

REGEA, najjača energetska agencija u Hrvatskoj našla se u najužem izboru, među 12 najboljih u Europi. Međutim, nagrade su ove godine pripale WiseGRID projektu iz Španjolske, Bio-energy parku Saerbeck iz Njemačke, PEACE_Alps projektu iz Italije i  Češkoj održivoj kući.

Na fotografijama su Katarina Krnčević, Ivana Buljan i glasnogovornica REGEA-e Ivana Belić.

Više na linku: https://ec.europa.eu/info/events/eu-sustainable-energy-week-eusew-2018-2018-jun-04_en

 

Popis obavijesti