Jezik | Language: HRV ENG
Objavljeno: 6. 6. 2018. u 08:58
Uređeno: 6. 6. 2018. u 09:00
Ana Kuharić
Terenska nastava studentica i...

U periodu od 28. do 30. svibnja 2018. godine provedena je terenska nastava studentica i studenata Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu u Sarajevu, Bosna i Hercegovina.

Na terenskoj nastavi je sudjelovalo deset studentica i studenata koji su tokom akademske godine 2017./2018. pohađali predmet Upravljanje krizama.

Tijekom ljetnog semestra, na seminarskoj nastavi je dio studenata kroz cijeli semestar aktivno surađivao sa studenticama i studentima Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Sarajevu pod vodstvom predmetnih nastavnika. Radili smo na zajedničkom mini projektu „Platforma suradnje RH i BiH”, a komunikacija se odvijala putem interneta.

Cilj zajedničkog rada je bilo detektirati razinu međusobne suradnje dviju država u području otklanjanja prirodnih i civilizacijskih velikih nesreća i katastrofa te kako unaprijediti postojeću. Uz navedeno, studenti su imali i posjet institucijama nadležnim za tematiku mini projekta, s hrvatske strane Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje, sa strane naših kolega iz Sarajeva Ministarstvu sigurnosti Bosne i Hercegovine. Tijekom tih posjeta studenti su intervjuirali čelnike navedenih institucija o predmetu istraživanje tijekom semestra.

Pored vrlo kvalitetnih samostalnih aktivnosti i rezultata pokazalo se izuzetno potrebnim da se studenti zagrebačkog i sarajevskog Fakulteta političkih znanosti upoznaju, razmjene stavove i kroz razgovor usuglase ključne odredbe prijedloga izmjena i dopuna Zakona o potvrđivanju sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine o suradnji u zaštiti od prirodnih i civilizacijskih katastrofa.

Upravo je navedeno i provedeno tijekom terenske nastave u Sarajevu na Fakultetu političkih znanosti. Studenti i studentice oba fakulteta su raspravili ključne točke na kojima su radili cijeli semestar i približili stavove oko područja koja je potrebno i na koji način unaprijediti u budućoj suradnji dviju država.

Pored navedenog, studenti i studentice našeg Fakulteta tijekom kulturološkog razgledavanja Sarajeva organizirano su posjetili Muzej zločina protiv čovječnosti i genocida 1992.-1995.

Terenska nastava je u svim svojim segmentima ispunila predviđenu svrhu i cilj.

 

Popis obavijesti
Obavijesti
Objavljeno: 11. 12. 2018. u 14:50
Ana Kuharić
Stručno osposobljavanje za rad bez...

Hrvatski zavod za zapošljavanje objavio je oglas za stručno osposovljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu - RADNO MJESTO II. VRSTE - VIŠI/ STRUČNI/A REFERENT/ICA ZA PLAN I ANALIZU U RAČUNOVODSTVU

Više informacija dostupno je u nastavku obavijesti

Objavljeno: 30. 11. 2018. u 14:51
Uređeno: 30. 11. 2018. u 15:01
Gea Ujčić
Kratkoročna mobilnost na Sveučilištu...

Želite upoznati i iskusiti njemačku kulturu iz prve ruke u samo tjedan dana? Onda iskoristite jedinstvenu priliku i sudjelujte u hrvatsko-njemačkom "Tandemu": zajedno s njemačkim studentom istražite temu vezanu uz Zagreb i Hrvatsku te otiđite na uzvratni posjet u Regensburg, Njemačku.

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je Natječaj Tandem, između Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Regensburgu koji studentima nudi mogućnost kratkoročne mobilnosti, tjedan dana, u svrhu pisanja istraživačkog eseja po vlastitom izboru. Na raspolaganju je 12 mjesta/stipendija, a rok prijave je 19. prosinca 2018.

Prihvatno sveučilište organizira studentski smještaj za dolazne studente i podmiruje troškove. Sveučilište u Zagrebu snosi troškove puta za hrvatske studente. Više informacija možete pronaći na poveznici: 

http://www.unizg.hr/nc/vijest/article/natjecaj-za-tandem-program-izmedu-sveucilista-u-zagrebu-i-sveucilista-u-regensburgu-nje/.

Objavljeno: 29. 11. 2018. u 12:41
Ana Kuharić
Office 365 paketi za studente

Pozivaju se studenti preddiplomskih i diplomskih studija zainteresirani za korištenje Microsoft Office 365 paketa da se jave demonstratorima Informatičke službe na e-mail itdemonstratori@fpzg.hr. Nakon zaprimanja studentskog zahtjeva korisnički podaci se mogu preuzeti isključivo osobno radnim danom u prostoru biblioteke, u vremenu naznačenom u povratnoj e-mail obavijesti od strane IT demonstratora.

Studenti su dužni demonstratorima predočiti na uvid studentski indeks, iksicu ili osobnu iskaznicu te potpisati preuzimanje korisničkih podataka. Pravo na korištenje Office 365 paketa i dodijeljene fakultetske e-mail adrese prestaje istekom studentskih prava. Preuzete lozinke za pristup e-mail računu i instalacijama Office365 aplikacija studenti su obvezni zamijeniti na linkovima navedenima u zaprimljenom obrascu.

Objavljeno: 25. 10. 2018. u 15:30
Uređeno: 11. 12. 2018. u 08:41
Ana Kuharić

 

Upozorenje - pada žbuka (fasada)!Upozoravamo da je dana 3. svibnja 2018. godine u 15,00 sati sa zgrade Fakulteta u Lepušićevoj ulici 6 na pločnik pao dio žbuke odnosno fasade, te da postoji realna opasnost da se isto ponovi u narednom periodu. S ciljem izbjegavanja potencijalne opasnosti za živote studenata, zaposlenika te ostalih građana, Fakultet je pokrenuo postupak sanacije zgrade, no do postavljanja sigurnosnog tunela za prolaz pješaka, potrebno je izbjegavati kretanje i zadržavanje na označenim mjestima.