Jezik | Language: HRV ENG
Objavljeno: 10. 4. 2017. u 09:23
Uređeno: 10. 4. 2017. u 09:23
Nataša Beširević
Na Fakultetu obilježena 60....

U organizaciji Europskog parlamenta Ureda za informiranje i Jean Monnet Modula na Fakultetu političkih znanosti prošli tjedan obilježena je 60. obljetnica potpisivanja Rimskih ugovora.

 

U organizaciji Europskog parlamenta Ureda za informiranje i Jean Monnet Modula na Fakultetu političkih znanosti prošli tjedan obilježena je 60. obljetnica potpisivanja Rimskih ugovora. Tom prilikom su prof.dr.sc. Tamara Ćapeta (Katedra za europsko javno pravo, Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu) te Andrea Čović (Europski parlament) govorile o razvoju, kontekstu i današnjim izazovima u EU. 
Profesorica Tamara Ćapeta govorila je o važnosti europskih integracija s posebnim osvrtom na Brexit. Osvrnula se i na pravni kontekst Rimskih ugovora, kao i na njihov utjecaj na živote europskih građana, posebice kod ekonomskih integracija. Profesorica Ćapeta govorila je i o ulozi Europskog suda u nacionalnoj sudskoj praksi. Andrea Čović povezala je Rimske ugovore s trenutnom situacijom u EU, a predstavila je i Bijelu knjigu Europske komisije koju je Europskom parlamentu kroz razvoj pet scenarija razvoja Unije do 2025. predložio predsjednik Komisije Juncker. Ovo predavanje dio je serije predavanja o aktualnim događanjima u EU koje u suradnji s nacionalnim i europskim partnerima organizira Jean Monnet Modul (koordinatorica dr.sc. Nataša Beširević). 

 

Popis obavijesti